Hvis jeg ikke får lov af min mor til at flytte, er der så ingen udvej?

Af Pige på 17 år

Hej Privatsnak. Jeg er 17 år og har siden 15 år rigtig gerne ville flytte hjemmefra pga. min mor. Vi har kun fået et værre forhold siden jeg blev ´rigtig teenager´ og jeg kan ikke holde ud mentalt hvordan hun snakker til mig og opfører sig overfor mig. Det tager rigtig meget på mig mentalt og jeg går og er virkelig ked af det ofte. Hun lytter aldrig til mig og jeg kan mærke nu at jeg gerne vil ud for mig selv. Jeg ved man skal skrive til sin kommunes socialforvaltning hvis man skal flytte som under 18, men hvis jeg ikke får lov af min mor er der så ingen udvej? Jeg lever i et helvede og vil ikke kunne holde til at kun skal bestemme noget der kan hjælpe mit mentale helbred. Tak for jeres tid.


Svar
Hej,

Det er socialforvaltningen, der varetager de sager. Vi vil derfor råde dig til at kontakte dem, da de helt sikkert kan besvare dit spørgsmål bedre. Det handler om, hvilke forhold du lever under hjemme hos dine forældre, og om de vurderer det lige så kritisk som du gør.

Dog kan vi sige, at mange oplever at have et turbulent forhold til deres forældre i teenage-årene. Det er ikke til at sige, om dine følelser rettet mod din mor skyldes hormonel udvikling i kroppen eller om din mor er urimelig overfor dig. Men måske det kan være en idé at tale med dine venner om, hvorvidt de oplever det samme fra deres forældre, for at få en idé om, om det er helt urimeligt?

Vi håber, at det var svar på dit spørgsmål. Hvis ikke, så er du velkommen til at skrive ind igen. Du kan også chatte med os eller ringe på 70 20 22 81 alle hverdage mellem 15-19. XX105
Gå tilbage til brevkasse