Ømme bryster.

Af Pige på 16 år

Hej, jeg er en pige på 16 år, går stadig i folkeskole. Jeg begyndte at komme i puberteten da jeg var 11-12 år ca tror jeg nok (kan ik helt huske det længere) men i hvert fald så har jeg haft lidt ømme bryster her de her 2 dage faktisk så meget så når jeg har krammet mine forældre og hvis så jeg er kommet for "tæt" på så har det gjort ondt i dem... Har ikke prøvet at have det sådan siden jeg startede med at få dem! -det skal lige siges at de ik er så store, går kun i top indtil videre da jeg er for tynd til en bh - men er det normalt at det skal gøre så ondt når bare jeg krammer??? Hilsen den lidt usikre pige nu...


Svar
Hej lidt usikre pige,

Det er helt normalt at ens bryster er ømme. Brysterne kan blive ømme når de udvikler sig, altså igennem hele ens pubertet. Så der ikke noget unormalt i at du har ondt i brysterne. Brysterne vokser gennem hele puberteten, og faktisk kan de ændre form og størrelse hele livet. Mange piger og kvinder vil også få ømme bryster lige op til deres menstruation, har du lagt mærke til hvor du er din cyklus og om det kunne passe med at du snart skal have menstruation?

Nogle vil også føle at man har ondt i brysterne, hvis de fx har trænet meget. Har man trænet meget, så er det dog mere brystmusklerne det drejer sig om. Også det er helt normalt at være øm der. Hvis du bliver ved med at have ondt i brysterne, så tag en snak med din mor eller din far, så kan i sammen tage til lægen og få det kigget på.

Venlig Hilsen
Privatsnak

Rådgiver xx106
Gå tilbage til brevkasse