Skal jeg give plads eller ringe igen?

Af Pige på 15 år

hej jeg er en pige der har mødt en dreng som er ret sikker på har følelser for ham. jeg går på efterskole og det gør han ikke. derfor kan vi ikke ses så tit. når vi har set hinanden har han overnattet. når vi ikkke kan ses snakker vi eller skriver til hinanden. jeg tænker hele tiden på ham og bliver nogen gange trist, for ved ik om han har det på samme måde. jeg tænker hele tiden på at skrive til ham og spørge om vi kan snakke, men jeg vil jo også give ham plads. hvad gør jeg?


Svar
Det er dejligt at være forelsket og det kan være dejligt at tænke meget på en anden person. Forelskelse er også dejligt, særligt når det er gengældt. Hvilket det lyder til at det er. Men det lyder kompliceret når du er på efterskole og ikke kan være hjemme så tit.

I starten af en relation, skal man måske finde en balance imellem at give udtryk for at ville lære hinanden at kende, men også at give hinanden plads - og måske ikke presse for meget på. Sådan er det for nogle, men ikke for alle. Hvis man har lyst til at have meget kontakt med den anden, og den anden virker til gengælde ens følelser, så vil man ofte roligt kunne optrappe kontakten og så snakke mere og mere.

Det lyder dog som en svær situation når du er på efterskole. At starte på efterskole kan være hårdt. Det kan være svært at få nye relationer og venner og det kan tage lidt tid til at man er rigtig komfortabel ved det hele. I den forbindelse kan det være ekstra rart at have en derhjemme som godt kan lide en og som er der når man kommer hjem. Omvendt, så kan det også forhindre at man investerer og bruger tid i de omgivelser man er i til daglig. Så måske er det også helt okay for dig, hvis du kan være tilstede på efterskolen og så måske bare se din fyr når du er hjemme engang imellem?

Hvis I fortsætter med at ses, så kan det være at på et tidspunkt en af jer får lyst til at åbne snakken om at I godt kan lide hinanden. Det kan være meget sårbart at skulle fortælle en dreng, at man er helt vildt forelsket i ham. Derfor kan det føles meget grænseoverskridende og usikkert, og nogle gange får man i situationen ikke sagt lige det man havde tænkt sig. Det hjælper så at tænke på at han nok har det på samme måde. Får nogle hjælper det at være meget ærlig, så man ikke skal opdigte nogen historie. Andre har sværere ved at finde ud af hvad de føler og får ikke ordene til en dyb snak lige med det samme. I den situation kan man blive nødt til at give lidt plads, eller stille spørgsmål som kan hjælpe den anden på vej. Hvad der virker bedst er afhængig af situationen. Men når man har med kærlig og forelskelse at gøre, så vil man være på usikkert territorie og man kan nemt fare vild på kærlighedens vildmarker.

Venlig hilsen
Privatsnak 

Rådgiver xx106
Gå tilbage til brevkasse