Alle mine venner har haft en kæreste

Af Pige på 14 år

Hej Alle mine venner har haft en kæreste eller har en kæreste. Alle har prøvet at gøre noget dumt f.eks ryge eller drikke alkohol. Og alle spørg mig hele tiden hvorfor jeg ikke har en kæreste. Problemet er at jeg sled ikke har lyst. Jeg føler mig ikke helt teenager, fordi jeg ikke har lyst til de andre ville kærligheds forhold, alkohols og rygning, eller bare at gøre noget dumt. Men jeg er bange at når jeg nu for lyst til det, ville aller være ældre og har prøvet alt. Jeg ved ikke om det er helt normalt? Og jeg bare skal det lade være eller at presse mig og prøve at få en kæreste og være med til at lave de dumme ting. På forhånd tak)))


Svar
Hej, tak for dit spørgsmål.

Når det kommer til at være teenager, er der ikke én måde der er mere rigtig end en anden. Nogle får kærester, nogle ryger og drikker, nogle dyrker sport, nogle går op i deres skolearbejde, og andre igen laver nogle helt andre ting.

Du skriver, at du slet ikke har lyst, og det er en følelse der er værd at være opmærksom på. Man skal ikke føle sig presset til at gøre noget, man ikke har lyst til, bare fordi andre gør det. Om det er at drikke, ryge eller få en kæreste. Umiddelbart lyder det til, at du er god til at lytte til dig selv, og ikke gør ting du ikke har lyst til – det er godt.

Der er ingen grund til at bekymre dig over, at andre vil have prøvet nogle af de ting, hvis/når du en dag får lyst til det. Man kan have meget forskellige oplevelser af f.eks. at få en kæreste, så selvom dine venner har prøvet det, vil det ikke kunne sammenlignes med, når du en dag prøver det. Det kan nemlig være meget forskellige oplevelser selv for en enkel person. Desuden er det usandsynligt, at dine venner vil have prøvet alt der er forbundet med at være et ungt menneske. Hvad betyder det for dig, at du har gjort de samme ting som dine venner?

Hvis svaret her har givet anledning til flere spørgsmål eller ting du har behov for at tale om, kan du på hverdage mellem kl 15-19 kontakte vores rådgivere på telefon eller chat.

xx108
Gå tilbage til brevkasse