Skal jeg slå op?

Af Pige på 23 år

Hej, Jeg har været sammen med min kæreste i 7 år. Vi har været fra hinanden i et halvt års tid, da jeg simpelthen ikke tændte på ham og havde en lyst til at skrive med andre fyre. Ikke at jeg som sådan har haft lyst til sex med andre, men har bare en trang til opmærksomhed. Hænger nok sammen med, at min kæreste arbejder rigtig meget og tvivler stærkt på vores forhold på sigt. Og den trang er kommet igen. Han er verdens bedste kæreste og fortjener kun det bedste. Jeg har så dårlig samvittighed. Har flere gange fortalt ham, at jeg ikke synes, at vi skal være sammen mere, men han får mig altid talt fra det. Jeg har ikke lyst til at have sex med ham - skal siges, at jeg aldrig har haft den store sexlyst. Har gået med tankerne i lang tid, om det skulle være os. Men grunden til, at jeg tror, at jeg er sammen med ham er, fordi jeg er en tryghedsnarkoman og jeg er virkelig tryg med ham. Jeg har haft det utroligt dårligt med det og har en skyldfølelse. Har svært ved at finde ud af, hvad jeg vil og hvad der er bedst for mig. HJÆLP.


Svar
Hej!
Det er nogle helt naturlige tanker, du gør dig. Du er 23 år gammel, og det må betyde, at du har været sammen med din kæreste, siden du var helt ung. Der er ikke noget galt i at være sammen med den samme i lang tid, fordi det får én til at føle sig tryg. Det er til gengæld ikke så smart at være kærester med en, fordi man føler skyld over at gå. Du skriver, at du har svært ved at se en fremtid med din kæreste, og at han arbejder meget. Du skriver også, at du ikke har lyst til sex med ham, og at du er i tvivl om, hvad du vil. Måske skal I tage en snak om dette? Det kan være en god ide at få sat nogle ord på, hvad det er ved forholdet lige nu, der ikke fungerer for dig. Måske er din trang til opmærksomhed og bekræftelse en konsekvens af, at I du ikke længere føler, at I giver hinanden den opmærksomhed, som du søger fra andre? Det kan være en mulighed, arbejde på at forny jeres forelskelse lidt. Det kan I gøre ved at tage på dates, købe små gaver eller skriver flirtende sms’er til hinanden i løbet af dagen. Det kan også være, at I skal åbne op for snakken om en anden type forhold, hvor i fx har lov til at flirte eller være sammen med andre, samtidig med at I er kærester?
Alternativt kan det være, at I skal have en pause fra forholdet igen, hvor du har mulighed for at mærke efter, om du savner ham?

Hvis du kan mærke, at du egentlig kun er sammen med ham, fordi du ikke har lyst til at såre ham, er det nok på tide at ende forholdet. Det er synd for jer begge at være i et forhold, hvor der kun er én der elsker og én der bliver elsket. I sidste ende er det kun dig selv, der kan finde ud af, hvad du skal gøre, og hvad du gerne vil. Ofte kan det dog hjælpe at tale med nogen om tvivlen og den dårlige samvittighed, måske med en god ven/inde.
 
Håber, du fik svar på dit spørgsmål.
Hilsen Sexlinien, XX112
Gå tilbage til brevkasse