Sex og sexsygdomme som 14-årige pigekærester

Af Pige på 14 år

Hvis jeg er en 14 årig pige og har en 14 årig pigekæreste, må vi så have sex inden vi er 15 år, da vi ikke kan blive gravide? Og kan vi give hinanden sexsygdomme, hvis ja, hvordan beskytter vi os?


Svar
Hej med dig! Man må gerne have sex med jævnaldrende, også når man er under den seksuelle lavalder. Det gælder uanset om man kan blive gravid af den sex, man dyrker eller ej. 
 
Med undtagelsen af herpes, kan I kun smitte hinanden med sexsygdomme hvis I har haft ubeskyttet sex med andre før. Hvis I har haft ubeskyttet sex med andre før, er det en god ide at blive testet for sexsygdomme først, eller bruge en slikkelap. Læs evt. mere om slikkelapper her: https://www.sexlinien.dk/emneside-praevention/praevention/slikkelapper

I kan blive testede hos jeres egen læge, eller på en sexsygdomsklinik. Se listen over klinikker i Danmark her: https://sexogsamfund.dk/viden/klinikker
 
Hvis I ikke har haft ubeskyttet sex med andre før, er der ingen chance for at I kan smitte hinanden med sexsygdomme, udover herpes. Hvis en af jer har et forkølelsessår i udbrud, kan det godt smitte til kønsdelene gennem oralsex. Derfor skal man være opmærksom på at undgå at give oralsex, mens man har et forkølelsessår i udbrud, eller bruge slikkelap. Forkølelsessår skyldes nemlig herpesvirus.
 
Jeg håber at det var svar på dit spørgsmål! Har du flere spørgsmål, må du endelig skrive igen.
 
XX114
Gå tilbage til brevkasse