Splid i vennegruppen

Af Pige på 14 år

Hej privatsnak De sidste par uger har der været en slags splid i min vennegruppe på 5 piger. Vi har fået snakket ud om det og troede at alt var klaret, indtil vi idag havde en snak efter skole hvor det viser sig at folk ikke er kommet over det. Det tager meget hårdt på mig og jeg bliver ved med at tænke om det hele er min skyld. Fangede mig selv i at have de forkerte tanker for anden gang inden for kort tid. Hvad skal jeg gøre??


Svar
Hej og tak for dit spørgsmål
Vi er kede af, at der har været splid i din vennegruppe. Det lyder til, at I har håndteret jeres splid rigtig godt ved at snakke om det. Selvom man har talt meget om en konflikt, kan man stadig godt være påvirket af den. Ofte vil der gå noget tid, før ens følelser omkring konflikten/spliden falder til ro igen. Måske oplever nogle af dine venner, at der ikke er helt ro på deres følelser endnu? Og det kan være, at dine følelser heller ikke er i ro endnu. Måske kan det hjælpe at tale med nogen om, hvad der sket. Det kan fx være nogen, som ikke er en del af jeres vennegruppe. Hvis du føler skyld over de ting, som er sket, kan det være en lettelse at sige det højt til andre. Så kan det være, at du føler dig mindre skyldig, og at du kan få lidt ro på. Hvis er man er midt i en konflikt, kan det være rigtig svært, men ofte vil det blive bedre med tiden.  

Du skriver også, at du har haft nogle forkerte tanker. Vi ved ikke, hvad det er for nogle tanker, men det lyder til, at det er nogle svære tanker. Måske har du lyst til at fortælle dem til en person, som du stoler på og kan lide. Du kan se nederst i svaret hvordan du kontakter os hos Privatsnak. Du kan også ringe til Børnetelefonen på 116111. For mange vil det hjælpe at tale om de ting, man synes er svære, men måske kan det også være en mulighed at fokusere på nogle helt andre ting. Du kan prøve at lave ting, som du føler en glæde ved. Det kan fx være sport, gå en tur, lytte til musik eller spille et spil. Det kan også være at bruge tid med mennesker, som du er trygge ved og kan lide – så længe det er noget, du har lyst til.
 
Vi håber, at svaret kan hjælpe dig. Ellers er du meget velkommen til at skrive igen. Du kan også chatte med os på privatsnak.dk eller ringe til 70202281 alle hverdage mellem kl. 15-19. Venlig hilsen Privatsnak XX113.
Gå tilbage til brevkasse