Tis eller udflåd?

Af Pige på 15 år

Hej, mit “udflåd” er ret vandet, og jeg ville sige at der er meget af det. Jeg har tænkt over, at det måske kunne være tis, og ikke udflåd. Det lugter ikke af tis, og det har heller ingen farve. Hvordan finder jeg ud af om det er tis eller udflåd? Noget af mit udflåd er også en smule “pasty” og så er noget af det vandet, hvilket jeg ikke synes giver mening.


Svar
Hej,

Udflåd dannes fra ens slimhinder i skeden. Tis kommer fra blæren og urinrøret. Hos langt de fleste så vil de to ting ikke være blandet sammen. Hvis du både siger det ikke ligner tis, eller lugter som tis, så er det sikkert ikke tis. Nogle kvinder kan have et hul mellem urinrøret og skeden. I så fald, så kan udflådden minde mere om tis. Udflåd som ikke lugter, svier, klør eller har en mærkelig farve er som udgangspunkt normalt.

Ens udflåd ændrer sig sammen med ens menstruationscyklus. Op til ægløsningen vil mange opleve at udflåddet bliver mere klart, sejt og slimet. Efter ens menstruation vil mange opleve at der kan være lidt rester af blod i, hvilket vil gøre ens udflåd mere brunligt. Nogle har rigtig meget udflåd andre har mindre og hvordan og hvor meget kan ændre sig igennem hele livet. Der kan godt være lidt forskel i konsistensen på ens udflåd. Noget er altså mere ”pasty”, som du siger og andet er mere vandigt til tider.

Udover at udflåddet ændrer sig med cyklus, så er der nogle ting som kan ændre udflåddet. Det kan blandt andet være sexsygdomme. Hvis du har haft sex, så kan du være smittet med en sexsygdom. Fx, så vil klamydia kunne give mere udflåd. Gonorre kan også give mere udflåd, i det tilfælde, så ville udflåddet også være grønligt og lugte dårligt. HVis udflåddet bliver helt hvidt og grynet og lugter som fisk, så kan det være tegn på skedesvamp. Hvis du er tvivl om det kunne være skedesvamp eller en sexsygdom, så kan du ringe til din læge og få tid til en undersøgelse og en snak.

Venlig hilsen 
Privatsnak

Rådgiver xx106
Gå tilbage til brevkasse