Min tandlæge er sur på mig

Af Pige på 18 år

Havde glemt at børste tænder inden jeg skulle til tandlæge, da jeg lige kom fra frokost i skolen. Min tandlæge sagde så at jeg skulle huske det, for ellers kunne hun jo ikke arbejde med mine tænder. Jeg er personligt ret følsom, og det var bare den måde hun sagde det på, som var lidt hård, der gjorde mig ked af det. Hun gjorde også noget da hun skulle rense mine tænder, som gjorde ondt. Jeg valgte ikke at sige noget, for jeg tænkte det blev for meget at bede om. Det sidder stadig i mig selvom det et 14 dage siden. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre! Jeg er bange for at blive hendes hade klient, hvis jeg en dag skulle glemme det igen. Jeg kunne mærke på hende, at det gjorde noget negativt, for der blev en negativ stemning efterfølgende, hvor hun også talte lidt hårdt til mig. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, eller der overhovedet er noget at gøre, men jeg havde bare lige brug for at komme ud med det.


Svar
Hej,

Det er aldrig sjovt hvis man føler at nogen er blevet irriteret på en. Hvis situationen stadig sidder i dig og du ikke kan slippe den, så kan du gå ned til din tandlæge. Der kan du sige til hende at du er ked af at du glemte at børste tænder. På den måde, så er det ude af verden og hun vil helst sikkert tage i mod din undskyldning. Det ville være den hurtige måde til at få situationen ud af verden.

Det er tandlægers arbejde at gøre nogle ting som gør ondt. Det er ikke nødvendigvis rart at være ved tandlægen. Det ville være ualmindeligt, hvis din tandlæge har forsøgt at gøre dig mere ondt end ellers. Men husk, at hvis noget gør for ondt, eller at man ikke kan holde det ud, så skal man sige fra i situationen. En mulighed for dig til næste gang kunne være at du enten bedte tandlægen om at holde pause, eller spørge om det er meningen at det skal gøre så ondt. 

Når man er følsom og lægger mærke til mange ting så kan man komme til at tænke meget på nogle situationer og det kan måske blive svært at slippe dem igen. I denne her situation, så kunne det måske hjælpe dig at træde ét skridt væk fra situationen og se den ovenfra. Fx så er det jo ikke sikkert at det var lige netop dig, som gjorde din tandlæge i dårligt humør. Hun kunne være i dårligt humør af flere årsager, uden at det har noget med dig at gøre. Det kan også være at hun har været travl på arbejdet og så kom det til at gå udover dig. Derfor skal du nok ikke være nervøs for at du bliver hendes hade-klient.

Næste gang du kommer, så kan du prøve på at huske at børste tænder og så kan du give hende et stort smil når du ser hende. På den måde, bliver det næsten svært for hende at hade dig.

Venlig hilsen 
Privatsnak

Rådgiver xx106
Gå tilbage til brevkasse