Smerter i underlivet

Af Pige på 15 år

Hej, jeg har ofte smerter i mit underliv, om jeg har mens eller ej. Det kommer hvis jeg suger maven ind , hvis jeg sætter mig ned eller hvis jeg bevæger mig. Self. Ikke hver gang men det er der jeg kan mærke det når det kommer. Er ret bekymret for hvad det kan være. Oven i det kan jeg mærke en knude ligene noget oppe i skede i godt stykke oppe hvis jeg sidder på hug men ikke når jeg ligger ned. Hvad er det?


Svar
Hej, tak for dit spørgsmål. 
 
Det er svært at svare på hvad du oplever, men det lyder ikke rart så det er godt du er opmærksom. Har du lagt mærke til, om der er noget mønster i hvornår du har smerter?
 
Det bedste du kan gøre, hvis du føler at kunne mærke noget knudelignede oppe i skeden er at konsultere din læge eller en gynækolog. Det er vigtigt at få undersøgt hvis man mistænker det kunne være noget uregelmæssigt. 
 
Det behøver dog ikke være noget farligt – det kan være, at det du kan mærke når du sidder på hug er åbningen til din livmoderhals. Den kaldes livmodermunden. Den kan nemlig mærkes som lidt hårdere end det omkringliggende af skeden. 
 
Det kan også være noget helt tredje, så det er måske uanset hvad en god idé at kontakte din læge for at få det undersøgt. Har du mod på det? 
 
Hvis svaret her har givet anledning til flere spørgsmål eller ting du har behov for at tale om, kan du på hverdage mellem kl 15-19 kontakte vores rådgivere på telefon eller chat. 

xx108
Gå tilbage til brevkasse