Hvad sker der hvis der går hul på kondomet?

Af Dreng på 14 år

hvad sker der hvis der går hul i en kondom


Svar
Det kommer an på flere ting og det kommer an på om din partner er en dreng eller en pige. Da du ikke har oplyst dette, vil jeg forklare dig eventuelle konsekvenser i forhold til sex med begge køn.

Uanset om du er sammen med en dreng eller en pige, er der en risiko for at du kan smitte din partner eller selv blive smittet med en sexsygdom, når kondomet er sprunget. De mest almindelige sexsygdomme er klamydia, gonorré og kønsvorter. Ved et sprunget kondom under både oralsex, analsex og penetrationssex, kan der ske smitte. Hvis kondomet er sprunget, kan vi rådgive dig og din partner til at blive testet for sexsygdomme hos egen læge eller på en sexsygdomsklinik.

Hvis to drenge har sex, er der en større risiko for at blive smittet med HIV. Derfor kan det anbefales at tage en snak med sin læge eller en sexsygdomsklinik i forhold til om der menes at være grundlag for at blive testet for dette. Hvis en dreng har sex med en pige og kondomet er sprunget under sex, er der yderligere en risiko for, at pigen kan blive gravid. Denne risiko er meget højere hvis pigen ikke tager prævention. Du kan læse mere om et sprunget kondom her: https://www.sexlinien.dk/emneside-praevention/praevention/revnet-kondom. Hvis pigen ønsker at tage nødprævention findes der to præparater, hvor den ene henholdsvis skal tages inden 72 timer og den anden inden 120 timer. Man kan tale med Apoteket om anbefaling for type af nødprævention, hvis det bliver aktuelt.

Har du flere spørgsmål, er du også velkommen til at skrive til Privatsnak igen. Du kan også chatte med os eller ringe til os på tlf. 70 20 22 66 på hverdage mellem kl. 15-19.

XX111
Gå tilbage til brevkasse