Transition i et ægteskab

Af Dreng på 13 år

hej jeg vil spørge om hvis en mand og en kvinde er gift og manden skifter køn (og de vælger stadig at være sammen) bliver moren så automatisk læspisk? kh dreng på 13 år


Svar
Hej, tak for dit spørgsmål! 
 
Det korte svar er nej, ingen skifter automatisk seksualitet, fordi deres partner skifter køn. Hvordan man identificerer sin seksualitet, er meget individuelt, og det vælger man selv. Det er muligt at moren i dit scenarie nu vælger at identificere sig som lesbisk. Det er også muligt at hun identificerer sig om biseksuel, panseksuel eller noget helt andet. Det kan også være at hun slet ikke har lyst til, eller brug for, at sætte et ord på sin seksualitet. 
 
Det er også værd at tænke på, at et ægteskab ofte handler om meget mere end sex. Selv hvis moren i dit scenarie ikke længere er seksuelt tiltrukket af sin ægtefælle efter transitionen, kan der stadig være en dyb kærlighed, og mange andre gode grunde til, at de vælger at blive sammen. 
 
Jeg håber, at det var svar på dit spørgsmål. Hvis du har lyst til at snakke videre om det, kan du ringe eller chatte med os alle hverdage fra 15-19.
 
Bedste hilsner,
Sexlinien
XX114
Gå tilbage til brevkasse