Har haft det svært i en periode

Af Pige på 14 år

Jeg har haft det svært i en lang periode, men her på det seneste er det begyndt at ramme mig meget. Jeg føler, at jeg ikke har nogen at være sammen med og føler mig ekstrem ensom 24/7, jeg græder hver eneste nat, samt med at jeg går rundt med den største klump i halsen af smerte hver eneste dag. Det er bare ikke sådan livet burde være, og jeg har ikke haft følelsen af glæde de sidste 2 måneder. Jeg føler at jeg giver så meget, men jeg får bare intet tilbage, hvad stiller jeg op? Jeg er simpelthen så trist og ensom, og jeg har rigtigt svært ved at tale med nogen om det, og åbne mig 100%. Jeg er bare ked af det hele tiden… Det hele er bare så sort og mørkt. Min klasse er direkte forfærdelig, nærmest ingen gider at tale til mig, og der går mega mange rygter om mig på min årgang. Jeg har en enkelt veninde i min klasse, men resten gider ikk at have noget at gøre med mig. Jeg prøver og prøver hver eneste dag, men efter alle hader mig, kan det ligesom ikke blive bedre. Jeg kan mærke indeni, at det er det rigtige at flytte skole, men mine forældre vil bare ikke lytte på mig, og jeg kan ikke holde det ud længere. For hvis jeg flytter, kan jeg bare mærke, at at vil se meget lysere ud, og at jeg kan starte på en frisk. Det har jeg virkelig brug for. Jeg har prøvet at snakke med mine forældre om det, men de kan åbenbart ikke forstå, at jeg har det direkte forfærdeligt skolen, og det bedste er at flytte skole. Min far bliver ved med at sige, at jeg ikke bare kan flygte fra mine problemer, og jeg er ved at blive sindssyg...


Svar
Hej, 
 
Det lyder til, at du ikke har det særlig godt for tiden. Det er godt, at du skriver – det er et tegn på, at du er villig til at gøre noget ved din situation. 
 
Det er ærgerligt, at dine forældre ikke tager dine følelser alvorligt, for det virker til, at det er noget som går dig meget på, og fylder i din hverdag. Har du fortalt dem de samme ting du skriver til os? At du græder hver nat, og hver dag er fyldt med smerte og en klump i halsen? Det lyder alvorligt, og det skal de kunne tage stilling til. 
 
Det kan også være, at du kan prøve at tale med en af dine lærere om hvordan du har det. Det kan være en lærer som du føler dig tryg ved, og du kan eventuelt tage din veninde med hvis du ikke føler dig sikker på at gøre det alene. Det kan også være, at du ville have godt af at tale med eksempelvis en psykolog - mange skoler har en psykolog tilknyttet. Har du mod på noget af det? 
 
Der er ikke noget i vejen med at sige stop, og se det at flytte skole som den eneste mulighed. Du flygter ikke fra dine problemer ved at gøre sådan, men tager et aktivt valg om at forbedre hvordan du har det. 
 
Der er mange ting på spil i det du skriver, så hvis svaret her har givet anledning til flere spørgsmål eller ting du har behov for at tale om, kan du på hverdage mellem kl 15-19 kontakte vores rådgivere på telefon eller chat. 

xx108
Gå tilbage til brevkasse