glemt at tage 4 piller

Af Pige på 19 år

Hej jeg har lige et spøgersmål Jeg har en cyklus på 28 dage, jeg er på p piller, jeg har glemt at tage 4 piller, den første glemte jeg I uge 1 på 7dagen og de 3 ander i uge 2, alle 4 p piller kommer lige efter hianden. Min sideste menstruation var d. 21-24 december. Min kæreste og jeg har haft ubeskyttet sex d. 30,31,1 og 3. Jeg er ny begyndt og bløde tænker det er fordi jeg har glemt p pillerne. Men kan jeg være bliven gravid? Der er 10 dage til jeg rigtig skal have min menstruation, kan jeg være bliven gravid nu selvom jeg bløder?


Svar
Hej! Ja, det kan du godt. Blødningen, du har nu, kan skyldes flere ting – det kan være den samme type blødning som du får, når du holder pause (fordi du ikke får hormon fra p-pillerne). Det er den blødning som svarer til menstruationsblødningen. Men det kan også være en implantationsblødning som kommer, når et befrugtet æg sætter sig fast i livmoren. Den minder mere om en pletblødning, hvor der kortvarigt kommer en lille mængde frisk blod.

Der er desværre stor risiko for graviditet, når du glemmer så mange p-piller i begyndelsen af en p-pillecyklus (dvs. når du begynder et nyt ark p-piller) og samtidig har samleje uden kondom.

Lige nu kan du ikke få at vide, om graviditet er årsag til blødningen. Du kan tage en graviditetstest, når du holder pausen for at se, om du er gravid. Hvis testen viser, du ikke er gravid, men du fortsat ikke får din blødning, så gentag testen en uge senere.

Det er lidt noget rod, men fortsæt med at tage p-pillerne og spring de piller over, du har glemt. Du skal bruge kondom hver gang, du har samleje, indtil du er begyndt på et nyt ark p-piller.

Hvis det er sket flere gange, du har glemt dine p-piller, skal du måske overveje en anden præventionsform som fx p-stav eller hormonspiral, hvor du ikke skal huske noget selv dagligt.

Har du flere spørgsmål, må du gerne skrive igen eller ringe til rådgiverne på Privatsnak. Telefonen er lukket frem til 18/1, men chatten er åben mandag-fredag kl. 15-19. Nummeret er 70 20 22 81. Hilsen Privatsnak. XX7
Gå tilbage til brevkasse