Kan kommunen bestemme?

Af Dreng på 11 år

Skole lægen tog min feber og kontankte bagefter skoleleder og en masse andre om det 3gang på 14 dage jeg kaster op i skolen og hun syntes jeg så mistrives ud og hun mente os jeg så ud som om jeg have været udsat nu jeg så holdt tilbage af kommunen og de siger jeg ikke må kom hjem Kan de bestemme det


Svar
Hej

Det lyder som en ubehagelig situation. Hvis skolelægen har haft en ide om at du måske ikke har det godt derhjemme, så har lægen pligt til at sige det til kommunen. Om kommunen kommer til at bestemme om du kan komme hjem er ikke sikkert. Det afhænger af hvordan det hele går med dine forældre og hvad de ender med at aftale.

Hvis der er en voksen person, som du er vant til at snakke med, så kan du prøve at at komme til at tale med den her person. Det kunne være en onkel eller en tante, eller en lærer på skolen. Det kan være at de kan være med til at hjælpe dig til at finde ud af, hvad det er der foregår. HVis ikke du kan komme i kontakt med en voksen, så må du snakke med de personer der er på det værested, hvor du er nu. Du kan kan spørge dem om de ikke vil forklare dig, hvad det er der sker lige for tiden.

Vi håber, du kan bruge svaret, ellers kan du skrive igen eller ringe eller chatte med en rådgiver på alle hverdage kl. 15-19. 
 
Var vi gode nok?  Hjælp vores brugerundersøgelse :) 
 
Vi er lige nu i gang med at undersøge, hvordan jer der har fået et brevkassesvar, har oplevet svaret - var det en god oplevelse? Fik du hjælp, du kunne bruge? Var svaret nemt at læse og at forstå? 
Sådan en undersøgelse er med til at sikre, vi gør det godt, når vi rådgiver børn og unge. Et interview tager maks. 10 minutter og det er frivilligt at deltage. Du skal selv ringe op til vores interviewmedarbejder på 30 18 26 19 i tidsrummet kl. 10-14 på en mandag-torsdag. Du er helt anonym og ingen kan se, at det er lige præcis dig der taler med interviewmedarbejderen. Interviewmedarbejderen ved heller ikke, hvad du har spurgt om i brevkassen.
 
Hilsen Privatsnak

xx106.
Gå tilbage til brevkasse