sex med aflastningsfamilie

Af Pige på 14 år

En pige fra min klasse fortalt mig igår At hendes aflastnings familie har sex med hende men hun er bange for sige det til andre ind mig. Hun har ikke lyst til at besøg dem hvordan kan jeg hjælpe hende Hilsen X (vi har valgt at skjule dit navn, så du er anonym, når andre læser med herinde)


Svar
Hej! Den viden er bestemt ikke noget, hverken du eller pigen selv skal gå rundt med alene. Det er noget, voksne skal have at vide. At hun bliver udsat for seksuelle krænkelser fra aflastningsfamilien skal stoppes så hurtigt som muligt, det kan lade sig gøre. 

Du kan hjælpe hende ved at fortælle det til en voksen, fx. en af lærerne på skolen eller til dine forældre. Alle voksne har en pligt til at give myndighederne besked, hvis et barn er udsat for mistrivsel, som pigen du skriver om. Det kaldes underretningspligten. Den har vi også her på Privatsnak - derfor har vi skrevet en underretning til Aarhus Kommune, hvor vi har givet dem de oplysninger, du har givet os. 

Måske ved de allerede i kommunens socialforvantling, hvem pigen er, du gerne vil hjælpe. Men det kan også være, at nogen fra kommunen kontakter skolens ledelse om, hvem pigen er. Måske de gerne vil tale med dig også. Det skal du ikke blive forskrækket over, hvis det sker - det er for at hjælpe pigen, du gerne vil hjælpe.

Hvis du har flere spørgsmål, kan du slevfølgelig skriver igen, men du kan også ringe eller chatte med en af rådgiverne. Det kan være en god idé at oplyse nummeret på det her spørgsmål (ID 114000), hvis du gør det - så kan vi se, hvad det hele handler om. Chatten og telefonen er åben på hverdage kl. 15-19 på telefon 70 20 22 81 eller herinde på siden.
Hilsen Privatsnak, XX7.
 
Gå tilbage til brevkasse