Dårligt forhold til mad

Af Pige på 15 år

Hej, jeg har i over et år nu haft et dårligt forhold til mad. Jeg har ikke spist nok og prøvet at tabe mig, selvom jeg altid har haft en sund vægt. Jeg er på det sidste begyndt at tabe mig igen, og jeg tror jeg har brug for hjælp, men jeg ved ikke hvordan man siger sådan noget til sin mor? Hvordan skal man starte den samtale? Hilsen mig


Svar
Hej, tak for dine spørgsmål.
 
Det er godt du skriver. Vi er kede af at høre at du i det sidste år har haft et dårligt forhold til mad, men det er rigtig sejt at du er bevidst om det, og ønsker at opsøge hjælp. 
 
Der er rigtig mange måder du kan vælge at fortælle din mor om dine oplevelser og hvad du godt kunne tænke dig, så det kommer helt an på hvad du har lyst til, og hvad du føler dig bedst tilpas med. Har du tænkt over hvad du synes er vigtigt, at du får fortalt hende? Dine oplevelser og følelser det sidste år? At du gerne vil have hjælp? Eller noget tredje?
 
Du kan f.eks. fortælle hende, at der er noget der har gået dig meget på det sidste år som du gerne vil tale med hende om – så er hun nok bevidst om, at det er noget vigtigt. Du kan også vælge at skrive alle de ting du gerne vil have hun skal vide ned på et papir, og enten give hende papiret, eller have det med dig hvis du siger til hende, at du gerne vil tale. Det kan være meget rart at et papir støtte sig op af fordi man kan have brugt lang tid på at formulere og udvælge hvad man gerne vil sige. Du kan også vælge at vise hende det her brevkassespørgsmål og svar.  
 
Fordi du er 15 kan du også vælge selv at kontakte LMS som er en landsforening der blandt andet arbejder med spiseforstyrrelser. De har mange forskellige rådgivningsformer, blandt andet telefon og chat, men også personlige samtaler. Deres hjemmeside er: https://lmsos.dk
 
Uanset hvad lyder det dog som en rigtig god idé også at tale med din mor om det. På sigt kan det være godt at have folk omkring sig som man føler sig trygge ved og kender til ens situation, så man har nogen at dele sine oplevelser og bekymringer med. 
 
Vi håber, du kan bruge svaret, ellers kan du skrive igen eller ringe eller chatte med en rådgiver på alle hverdage kl. 15-19.
 
Var vi gode nok? Hjælp vores brugerundersøgelse :)
 
Vi er lige nu i gang med at undersøge, hvordan jer der har fået et brevkassesvar, har oplevet svaret - var det en god oplevelse? Fik du hjælp, du kunne bruge? Var svaret nemt at læse og at forstå?
Sådan en undersøgelse er med til at sikre, vi gør det godt, når vi rådgiver børn og unge. Et interview tager maks. 10 minutter og det er frivilligt at deltage. Du skal selv ringe op til vores interviewmedarbejder på 30 18 26 19 i tidsrummet kl. 10-14 på en mandag-torsdag. Du er helt anonym og ingen kan se, at det er lige præcis dig der taler med interviewmedarbejderen. Interviewmedarbejderen ved heller ikke, hvad du har spurgt om i brevkassen.
 
Hilsen Sexlinien, xx108.
Gå tilbage til brevkasse