Er det normalt med meget nakkeost?

Af Dreng på 14 år

Hej. Jeg har et problem med min forhud. Jeg kan sagtens få den tilbage udover på pikhovede når jeg er i bad og den ligesom er varmet op. Så jeg kan godt vaske mit pikhovede men noget af nakkeosten kan jeg ikke vaske af. Senere på dagen når jeg prøver at tage min forhud tilbage er det som om den klistre til mit pikhovede hvis det giver mening. Så den er altså rimelige stram og kan faktisk stort set ikke trække den ned over mit pikhovede. Men der er ingen problemer når jeg er i bad. Bortset fra at jeg ikke kan vaske alt nakkeosten væk (jeg vasker hver dag med lunkent/varmt vand uden sæbe) så det burde da ikke være noget problem? Men håber i kan hjælpe mig. Kh en 14 årlig dreng.


Svar
Hej!
Når man er i puberteten er det almindeligt at man har meget nakkeost. Det er fordi kroppens kirtler producerer ekstra flittigt, og der er derfor mange, der ligesom dig oplever, at de bliver klistrede på pikken op af dagen. Måden du vasker pikken på, er helt rigtig. Der sker heller ikke noget ved at vaske pikke flere gange dagligt, hvis du gerne vil skylde nakkeosten væk.
 
Hvis det generer dig, at din forhud er stram, kan du tage til lægen og få set på det. Det er muligt, at den vil udvide sige gennem din pubertet, men det er ikke meningen, at den skal gøre ondt eller være irriterende.
 
Håber, du fik svar på dit spørgsmål
Hilsen Privatsnak XX112
Gå tilbage til brevkasse