Hvordan kan jeg hjælpe min ven

Af Pige på 14 år

hej Min ven skal have et kønsskifte. hvordan kan jeg hjælpe personen?


Svar
Hej!
 
Vi tænker, at du kan hjælpe din ven på flere måder. For det første kan du hjælpe ved at være en god ven, som du plejer at være det overfor dine venner, når de står overfor en ny eller stor begivenhed i deres liv. Det kan for eksempel være ved at være god til at lytte, hvis din ven har brug for at fortælle om sine tanker om, eller oplevelser med transitionen (”kønsskiftet”). Man kan være god til at lytte på mange måder, men ofte kan det være rart for den som fortæller, hvis du i første omgang bare lytter og spørger åbent og nysgerrigt ind i stedet for at komme med gode råd eller fortælle om situationer eller følelser fra dit eget liv som måske minder om.
Derudover er der nogle, som vælger at skifte navn, eller gerne vil tiltales med et andet pronomen (han/hun/de) og der kan du hjælpe ved at være god til at kalde din ven det som vedkommende ønsker for at vise at du accepterer og støtter din vens transition.
Generelt kan det være en god ide at spørge din ven direkte, hvad vedkommende har brug for og om der er noget, som du kan gøre for at hjælpe personen eller som det kunne være rart, at du var ekstra opmærksom på.
 
Vi håber, du kan bruge svaret, ellers kan du skrive igen eller ringe eller chatte med en rådgiver på alle hverdage kl. 15-19. 
 
Hilsen Sexlinien,

xx127
 
Gå tilbage til brevkasse