Hvornår får man menstruation?

Af Pige på 10 år

Hej jeg er begyndt at få rigtig meget udflåd og er bange for at få min mens ps er 10 år hvordan kan man se at man snart får det og hvornår for man det normalt håber i kan hjælpe


Svar
Hej,
Tak for dit spørgsmål.

Når man begynder at have udflåd, kan det godt betyde at ens krop snart begynder at kunne få menstruation. Det er svært at sige hvornår man helt præcis får sin første menstruation, men for piger kan ens menstruation sagtens starte når man er mellem 10 og 14 år. Hvis du har lyst kan du prøve at spørge din mor eller andre piger/kvinder i din familie, hvornår de fik det. Det er ikke helt sikkert du får det præcis samtidig, men det kan være det kan give dig et bud på det.  

Du kan holde øje med om der sker andre ting med din krop, f.eks. om du vokser meget, begynder at få hår under armene eller i skridtet og mange andre ting. Det kan du læse mere om her: https://www.sexlinien.dk/emneside-piger-kvinders-kroppe/pigers-pubertet

Der er ikke noget farligt i at få menstruation, og det er helt almindeligt, men for nogle kan det godt gøre ondt. Hvis man har meget ondt på grund af det, kan man snakke med en voksen eller sin læge om det, så kan der ofte gøres noget ved det.

Du kan læse mere om menstruation her: https://www.sexlinien.dk/emneside-piger-kvinders-kroppe/menstruation

Vi håber du fik svar på dit spørgsmål, ellers kan du altid ringe eller chatte med os mellem 15 og 19 i alle hverdagen, hvis du vil høre mere eller har et andet spørgsmål. Vores nummer er 7020 2266.

Hilsen Privatsnak, XX128
Gå tilbage til brevkasse