Min bedste ven er forelsket i mig

Af Pige på 16 år

Hej Jeg er en pige på 16. Min bedste ven på min skole er vildt forelsket i mig, men jeg har slet ikke de samme følelser.. Jeg kan snakke med ham om alt og han er altid til rådighed når jeg har brug for ham, og det samme omvendt. Han snakker med alle hans venner omkring mig men aldrig dårligt. Der går rygter på skolen om at jeg leger med hans følelser, fordi jeg godt ved at han har haft følelser for mig hele tiden, men han har samtidig godt vidst at de ikke var gengældt. Dog er vi sammen 24/7 i skolen og efter skole. Vi skriver hele tiden sammen og facetimer også rigtig tit. Han har den sidste uges tid (hvor jeg ikke har været i skole) holdt afstand fra mig fordi han fortæller at han har været helt knust. I går da vi var sammen og han var mega stiv fortalte han mig at han har fundet ud af med sig selv at han hellere vil være venner med mig end slet ikke at have mig i hans liv. Men mit spørgsmål er, at jeg ved at det bedste for ham er at jeg er ude af hans liv.. han fortæller mig at han aldrig er så glad som når han er sammen med mig, men når vi ikke er sammen længere, så bliver han helt knust over at tænke på mig. Det er for mig hjerteknusende at høre, og jeg var virkelig ked af det. Jeg ved han aldrig kan tage afstand fra mig, så skal jeg gøre det? Jeg ved han vil blive knust i starten, men det er jo kun i starten, er det ikke bare bedst for ham hvis jeg er ude af hans liv for det må jo være hårdt at bruge så meget tid med mig når han elsker mig på en anden måde end jeg elsker ham.. hvad skal jeg gøre? Jeg vil selv blive knust over at miste hans venskab, men jeg vil ham bare det bedste, og jeg kan ikke finde ud af hvad det bedste for ham er i denne her situation..


Svar
Hej, og tak for dit spørgsmål

Det lyder som om, at du er en utrolig omsorgsfuld ven. Du vil det aller bedste for din ven, uanset om det vil være det bedste for dig. Det viser for os, at du ikke leger med hans følelser - tværtimod, vil du gerne tage hensyn til hans følelser. 

Vi tænker, at du ikke kan tage ansvar for hvad han ønsker at gøre. Hvis han vælger, at han vil fortsætte venskabet selvom det gør ondt, er det hans valg. Han ved, hvad han går ind til. Det kan du ikke bestemme eller tage ansvar for. 

Det du kan tage ansvar for er, om du har det ok med at være venner med ham, når du ved at han bliver ked af det. Kan du holde ud at høre om, at han er mega forelsket i dig? Kan du overskue at se, at han bliver ked af det? Eller har du brug for at I holder en pause indtil at forelskelsen går over? 

Noget andet du kan overveje er, om du har brug for at sætte nogle grænser i jeres venskab. Har du f.eks. brug for, at I ikke taler om hans forelskelse? At han skal snakke med nogle andre om det, fordi det er for hårdt for dig at høre på? Eller er du ok med at I taler om det? 

Vi håber, du kan bruge svaret, ellers kan du skrive igen eller ringe eller chatte med en rådgiver på alle hverdage kl. 15-19.
----
Var vi gode nok? Hjælp vores brugerundersøgelse :)
Vi er lige nu i gang med at undersøge, hvordan du der har fået et svar fra os, synes om brevkassen: Var det en god oplevelse? Fik du hjælp, du kunne bruge? Var svaret nemt at læse og at forstå?
Derfor kunne vi godt tænke os at lave et kort telefoninterview med dig, hvis du vil tænke dig at hjælpe os. Det tager maks. 10 minutter og handler ikke om det emne, du har talt med rådgiveren om - kun om din oplevelse med at bruge brevkassen og få vores svar.
Sådan en undersøgelse er med til at sikre, vi gør det godt, når vi rådgiver børn og unge.  Du skal selv ringe op til vores interviewmedarbejder på 30 18 26 19 enten onsdag 12/5, fredag 14/5, mandag 17/5 eller onsdag 19/5 mellem kl. 15-19.
Du er helt anonym og ingen kan se, at det er lige præcis dig der taler med interviewmedarbejderen. Interviewmedarbejderen ved heller ikke, hvad du har spurgt om i brevkassen. Du kan læse mere om undersøgelsen her: https://www.sexlinien.dk/forside-sexlinien/brugerevaluering-2021
Hilsen Sexlinien, xx99
Gå tilbage til brevkasse