Hvornår kan jeg springe ud?

Af Pige på 15 år

Hej Jeg har længe gået og tænkt over mine seksualitet men og jeg har her på det sidste tænkt utrolig meget over om jeg er biseksuel eller lesbisk. Jeg ved dog ikke helt om jeg kan sige noget om min seksualitet endnu da jeg aldrig har haft en kæreste, kysset eller haft sex. Kan jeg springe ud som biseksuel eller lesbisk uden at have nogen erfaring med forhold? Hilsen en forvirret pige


Svar
Hej!
Tak for dit spørgsmål.

Det kan være enormt svært at finde ud af ens seksualitet, så det er helt forståeligt at du føler dig forvirret.

Når man ”springer ud”, er det vigtigt man gør det for sig selv. At fortælle andre om ens seksualitet, er ikke noget man skal gøre for andres skyld, det er noget man gør fordi man har lyst til det. Der er derfor heller ikke nogen som bestemmer hvor mange erfaringer man skal have, hvor mange man skal have kysset eller have haft sex med.

Seksualitet kan også være vildt svært at regne ud, i perioder kan det føles som om man er biseksuel og føler man at man er lesbisk. Nogle finder ud af de er tiltrukket af det samme køn når de er meget unge, andre opdager det først sent i deres voksenliv. Det kan ændre sig hele livet, og det er der slet intet galt i. Det betyder dog ikke, at man ikke må fortælle andre at man f.eks. er lesbisk, hvis man føler man er det.

Hvis du gerne vil fortælle andre om det, kan du overveje hvem der ville være rarest at sige det til. Vil du gerne fortælle det over besked, over telefonen eller ansigt-til-ansigt? Hvordan er det nemmest for dig at sige det? Kender du andre, der har sprunget ud, som måske har nogle gode råd?

Vi håber svaret kan hjælpe dig, men hvis du har brug for at snakke mere kan du chatte eller ringe til vores rådgivning alle hverdage mellem 15:00 og 19:00. Vores nummer er 70 20 22 81

Hilsen
Privatsnak, XX128
Gå tilbage til brevkasse