Er det ok at mig og min kæreste vil have sex

Af Pige på 12 år

Hey. Ømm er det ok at mig og min kæreste vil have sex når vi begge er 12. Vi har været kærester i næsten 3 år nu og er trygge ved hinanden.. Jeg har nomineret siden jeg var omkring 8 år og føler mig klar til at have sex med min kæreste vi er begge 12 år. Og jeg ved eller han har fortalt mig at han "gokker" ømm... Jeg kan rigtig godt lide ham og han kan også rigtig godt li mig. Vi har snakket om om vi skulle prøve at kæle for hinanden og sådan noget Er det ulovligt at have sex når man er 12 og føler sig klar til det? På forhånd tak(;


Svar
Hej, og tak for dit spørgsmål. 

Det er helt okay at have lyst til sex - uanset ens alder. Det er kun en selv der kan vurdere hvornår man føler sig klar til at have sex. Du spørger om det er ulovligt at have sex, når I begge er 12 år, og det korte svar er, at nej det er det ikke. Den lov man kalder den seksuelle lavalder forhindrer ikke jævnaldrende under 15 år at have sex sammen, hvis begge har lyst til det. Den seksuelle lavalder handler om, hvornår andre må have sex med en - altså, at det er ulovligt for f.eks. voksne at have sex med unge under 15 år. Loven er lavet for at beskytte unge mennesker mod at blive udnyttet af folk der er ældre end 15 år. 

Det lyder som en god idé, at I kan starte med at prøve at kæle for hinanden. Så kan I se hvordan det føles. Måske I får lyst til at prøve noget mere, eller måske I godt kan lide det I prøver og får lyst til at fortsætte med det. Der er ikke en rigtig måde at have sex så længe I begge har lyst til det der foregår. Sex kan nemlig være mange ting, og det kan være I f.eks. har lyst til at kun at bruge jeres hænder til at starte med. Det er helt fint, og en god måde at lære hinandens kroppe at kende. Det vigtigste er, at I begge har lyst til det - hvis noget ikke føles rart, er det helt okay at sige stop. Det er dejligt, at I er trygge ved hinanden - det er nemlig en god forudsætning for at have en god oplevelse med sex hvis man beslutter sig for at prøve det. 

Vi håber du kunne bruge svaret. Hvis det har givet anledning til flere spørgsmål, eller ting du har behov for at chatte eller tale om, er du velkommen til at skrive igen, eller kontakte en rådgiver på telefon eller chat på hverdage mellem kl. 15-19. 

Hilsen Sexlinien, xx108.
Gå tilbage til brevkasse