Bange for at jeg og min mor skal dø

Af Pige på 14 år

hej. siden jeg kan huske, har jeg altid tænkt på døden. jeg kan huske helt tilbage til jeg var omkring 7 år, hvor jeg ville tænke "hvis det her ikke sker, dør en i min familie" og noget i den stil. i 2016 fik min mor konstateret leukemi. hun er heldigvis blevet rask nu, men selvfølgelig med senfølger (mest af alt, at hun er meget træt). hver gang vi taler om døden, siger hun altid, at det godt kan være at hun ikke lever helt så lang tid som alle andre, med det hun har været igennem. hun er 51 nu, og hun siger at vi nok ikke skal regne med at hun lever mere end 30 år endu. jeg elsker min mor over alt på jorden, og jeg hader tanken om at hun en dag skal forlade mig. please hjælp mig, jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. jeg er så ked af det, og jeg ved ikke hvordan jeg skal blive glad igen.


Svar
Hej!

Det lyder som om, at du har en masse bekymringstanker, især hvad angår døden. Det er almindeligt at tænke på døden, men du har jo haft den meget tættere på end de fleste på din alder på grund af din mors sygdom,og det er fuldt forståeligt, at det fylder så meget for dig. 

Du spørger, hvad du skal gøre for at blive glad igen. Det lyder som om, at det ville være en rigtig god ide at tale med din mor eller et andet familiemedlem om, at du går og er bange og ked af det. Der er vigtigt, at du føler at du kan tale om, hvordan du har det. Hvis det er svært at få det sagt, kan du også vise dem dit brevkassespørgsmål og svaret her. Derudover lyder det som om, at det ville være rart for dig at tale med en psykolog? Der findes mange tilbud til børn, der er pårørende til en forælder med kræft, eller som har haft kræft. Dette kan du tale med kræftens bekæmpelse om. Måske er der en voksen, der kan hjælpe dig med dette, eller med at finde en anden dygtig psykolog?

Det er ikke meningen, at du skal gå og være så bange og ked af det hele tiden, og det er godt, at du skriver ind og gerne vil have hjælp. Hvis det ikke er muligt for dig, at komme til at tale med en psykolog, kan du prøve at skrive eller ringe ind til headspace, som kan tilbyde kortere samtaleforløb. Dem kan du finde via linket her: https://headspace.dk/find-dit-headspace/ 

Du kan også få rådgivning eller samtaleforløb hos organisationen Børn, unge & sorg her som er mere fokuserede på den slags følelser, du har: https://sorgcenter.dk/psykologhjaelp/terapi-til-boern-og-unge/

Håber, du fik svar på dit spørgsmål
Hilsen Privatsnak, XX112
Gå tilbage til brevkasse