Pik ikke stiv hele tiden

Af Dreng på 15 år

Hej Jeg er en dreng på 15 år, der fornyelig har fået en kæreste. Jeg synes enormt godt om hende og føler mig godt tilpas i hendes selskab (også uden tøj). Vi er begyndt at have sex og det kan vi også sagtens. Men undervejs er min pik ikke helt stiv hele tiden. Altså stiv nok til at komme ind i de fleste positioner men ikke alle. Det er en kæmpe usikkerhed for mig og stjæler ofte fokus. Jeg har aldrig problemer med at få stiv pik, når jeg onanere. Jeg har læst på internet om impotens og jeg bliver lidt skræmt når jeg læser det. Det har muligvis noget med præstations angst at gøre, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved det. Håber i kan hjælpe


Svar
Hej, 

Dejligt, at du er glad for din kæreste. Det du beskriver er helt almindeligt at opleve på et eller andet tidspunkt i sit liv. Det har ikke noget med impotens at gøre - du siger selv, at det ikke er noget du oplever når du onanerer. Som du rigtigt skriver lyder det som det man kalder præstationsangst. Det er nemlig angsten for ikke at kunne præstere seksuelt når det forventes af en - det kan f.eks. opstå hvis det er et menneske man synes godt om, og gerne vil imponere eller tilfredsstille. Det er et lidt misvisende begreb, for sex er jo ikke noget man præsterer, men noget man har fordi man har lyst og fordi det føles rart. Det kan blive en selvforstærkende spiral hvis man har haft en oplevelse hvor ens rejsning har ændret sig, fordi man så kan blive nervøs for at det sker igen, og tænke på tidligere lignende oplevelser. De tanker kan også påvirke ens rejsning. Der er heldigvis ting man kan gøre. 

Ofte opstår præstationsangst fordi man tror, at ens partner har nogle forventninger til en, som man er nervøs for ikke at kunne leve op til. Derfor kan det ofte hjælpe at tale sammen om hvilke forventninger man har til sex, og hvilken type sex man godt kunne tænke sig. Hvad forventer du af sex?

En anden ting der kan hjælpe er at prøve i en periode at have andre typer sex hvor man fokuserer på ting der føles rart, fremfor at fokusere på, at man skal have rejsning. Du skriver ikke, om det kun er ved penis-i-skede-sex, at du oplever at rejsningen forbliver stiv, men hvis det er tilfældet kan I jo prøve andre typer sex. F.eks. sex med fingre og hænder, eller mund, tunge og læber, og se om det er anderledes. 

Vi håber du kunne bruge svaret. Hvis du har flere spørgsmål er du velkommen til at skrive igen, eller kontakte en rådgiver på telefon eller chat på hverdage mellem kl. 15-19. 

Hilsen Sexlinien, xx108.
Gå tilbage til brevkasse