Forsinket menstruation

Af Pige på 15 år

Hej Jeg står med et dilemma og ved ikke helt hvad jeg skal gøre. Jeg skulle ha haft min mens cirka d. 11 september og i dag er det den 14. September. Mig og min kæreste havde sex for et par uger siden uden beskyttelse men han kom ikke. Dagen før min mens skulle ha kommet (den 10.) havde vi også sex uden beskyttelse, i sidste sekund hev han den ud og kom så derefter så ved ikke om der kan være kommet noget ind. Jeg tog en graviditets test den 12. Og den var negativ. Blot til info tog jeg en plan b pille for et par måneder siden hvis det gør nogen forskel. Jeg er ret nervøs. Hvad gør jeg? Hilsen pigen


Svar
Hej pigen!
Tak for dit spørgsmål.

Menstruation kan udeblive af mange årsager. 

Når man er i din alder, kan ens menstruation godt udeblive, være forsinket eller være ustabil. Det kan godt ske selvom man almindeligvis oplever en regelmæssig menstruation. 
Når man tager en nødpræventionspille kan det godt påvirke ens kommende menstruation(er) i en periode. Den kan også påvirkes af at være stresset eller hvis man har meget på hovedet for tiden.

Når man tager en test 3 uger efter samlejet, der kunne have gjort en gravid kan man helt sikkert regne med svaret, såfremt testen er taget rigtigt (ved at følge brugsanvisningen.) 

Derfor vil det bedste du kan gøre lige nu er at slappe af, se det an og se om den ikke kommer om et par dage. Hvis din menstruation udebliver i længere tid kan du opsøge din læge.

Har du flere spørgsmål eller vil have noget uddybet, er du velkommen til at skrive igen. Du kan også anvende vores rådgivning på chat hos sexlinien.dk eller ringe til os på tlf. 70202266 hverdage mellem 15.00-19.00. 
Mvh. Privatsnak
XX128
Gå tilbage til brevkasse