Vi har forgæves forsøgt at have sex, ved ikke om jeg har lyst til at prøve igen

Af Dreng på 18 år

Har forleden begyndt at ses med en pige, tror vi er lige på på tippen til at blive kærester. Vi har nu et par gange prøvet at have sex, men så snart jeg tager bukserne af, så går pusten af min erektion. Jeg kan sagtens onanere og hvis vi hygger, eksempelvis foreplay, så kan jeg godt få erektion. Det er første gang jeg prøver at have sex. Vi har forgæves prøvet 4 gange nu, men ved ikke rigtigt om jeg har lyst til at prøve igen. Synes det er vildt nedern og ret pinligt, sådan ikke at kunne præstere.


Svar
Hej og tak for dit spørgsmål,

De første gange, man har sex med andre end sig selv, er for mange nervepirrende og angstprovokerende. Måske oplever man som dreng/mand f.eks. at miste sin erektion, have svært ved at finde rytmen, få hurtig udløsning eller måske slet ikke få udløsning. Det skyldes ofte at der er stort fokus på præstation - og derfor kan det være svært at mærke sine egne lyster, fordi ens fokus er så udtalt på, om den anden synes man er god nok. Over tid kan det udvikle sig præstations-angst, hvor man bliver endnu mere bekymret for om man kan få erektion eller udløsning - og netop pga. angsten, så sker det at man ikke kan det. Det er heldigvis ikke udtryk for at der er noget galt med din krop, men at du bekymrer dig lidt for meget.

En del af dét med at have præstationsangst handler ofte om, at man føler, at man skal leve op til noget, som kan være urealistisk. Mange mennesker har set porno før de har prøvet at have sex og måske har man venner, der har prøvet det før én, der fik sex til at lyde nemt. Disse ting kan nogle gange være med til at forstærke ens præstationsangst.

En måde at komme præstationsangsten til livs kan f.eks. være at tale med din partner om det. Fortæl hende/ham eventuelt at du er nervøs og hvorfor. Måske din partner har det på samme måde? Det er ofte en stor lettelse at få sagt det højt. Det kan også være godt at øve sig i at være tilstede i nuet. Det vil sige, at når du ligger sammen med din partner, så prøv at læg mærke til hvordan hun/ham ser ud, brug tid på at kysse og kæle og hvis du kan, så prøv at slippe dine forestillinger om hvordan du skal have sex. Ikke mindst så husk på, at pinlige øjeblikke, mærkelige øjeblikke undervejs og sjove lyde er helt naturlige. Det bedste man kan gøre, hvis det sker, er at prøve at grine ad det sammen.

Du kan læse mere om emnet her: https://www.sexlinien.dk/emneside-seksuelle-problemer/praestationsangst.

Vi håber at svaret her var en hjælp. Ellers kan du skrive ind igen. Du kan også chatte med os eller ringe på 70 20 22 81 alle hverdage mellem 15-19. XX105
Gå tilbage til brevkasse