Lidt irriterende at den er stram

Af Pige på 17 år

Jeg er i et lidt irriterende dilemma her. Jeg er virkelig stram forneden. Det meste jeg har haft oppe er en finger. Det er jo så lidt at jeg ikke kan bruge menstruationskop eller tamponer (ikke at jeg vil eller har brug for det). Men når jeg her engang gerne vil starte mit sexliv, så er det jo pinligt at jeg ikke engang gang få ordentlig finger. Jeg "øver mig" eller tit og har prøvet at slappe af i skeden på flere forskellige måder. Jeg har onaneret i badet og på toilettet og i sengen, men ingen af stederne har jeg kunne slappe nok ad til, at jeg kunne onanere med en gulerod. Jeg vil virkelig gerne træne min skade løsere, men jeg ved ikke om det er muligt.


Svar
Hej med dig!
- Og mange tak for dit spørgsmål.

Man kan godt øve sin krop i at dyrke sex/onani, ligesom man kan øve den i springymnastik eller yoga. Men det kan kræve tålmodighed. Nogle gange kan man tænke: "Hva faen' kan jeg så gøre nu?... For jeg har jo prøvet...", og det er helt almindeligt. I så fald kan man have gavn af at spørge nogen om gode råd eller hjælp.
Det er vigtigt at huske på, at kroppen skal vænne sig til noget nyt, den ikke er vant til at gøre.  

Vi tænker på, om du masserer din klitoris og dine skedelæber? De er nemlig meget mere følsomme, end væggene inde i skeden. Hvis du onanerer på en måde som tænder dig og gør dig våd (og ikke tænker på, hvordan du tænker "alle andre" gør), så vil der strømme blod til dit underliv, og din skede vil have nemmere ved at udvide sig. 
- tag dig god tid og nyd det. Jo mere lækkert det føles, jo bedre. 

Du kan også prøve at lave knibeøvelser. På den måde bliver man bedre til at mærke om man er spændt op i underlivsmusklerne, og kan nemmere 'give slip', og lade dem slappe af. 
- Hvis du ikke føler du kommer nogle vegne med de her teknikker, så kan du tage en stille og rolig snak med din læge om det du oplever. Sex og onani er en almindelig del af manges hverdag, og hvis man har smerter, eller er frustreret over noget besvær i sexlivet, må man gerne bede sin læge om hjælp til det.
Nogle få kvinder kan have behov for lægebehandling, hvis de lider af skedekramper eller smerter ved sex/onani. 

Vi håber at svaret kan hjælpe dig. Du er velkommen til at kontakte vores rådgivning på chat eller telefon. 
Vi har åbent alle hverdage fra kl. 15-19.
Hilsen Privatsnak XX109
Gå tilbage til brevkasse