Hvorfor kunne jeg ikke holde min rejsning?

Af Dreng på 14 år

Hejsa.. Så jeg har fået mig en FWB (aka friends with benefits). Jeg var hjemme hos hende om fredagen efter en tur i byen. Vi er begge trætte. Men vi begyndte at snave. Vi snavede et par gange og hun spurgte mig om jeg ville have et handjob. Jeg var ret nervøs da jeg er rimeligt jomfru (hun er ikke foresten). Hun tog tøjet af så hun kun havde undertøj på. Jeg var skam tændt hundred procent. Men så skete det jeg havde frygtet ville ske. Jeg kunne ikke få den til at stå helt op. Jeg synes det var super pinligt. Hun spurgte så om jeg ville have en sutter. Jeg sagde ja fordi. Hvorfor ik ig. Men der skete ikke noget. Det endte med at jeg skulle gokke mig selv af i noget tid og så lade hende gøre det de sidste 30 sekunder der var af det. Synes det var super pinligt. Og jeg er nu bange for at jeg har ED (Erectile dysfunction). Var jeg måske bare så nervøs jeg ikke kunne? er det pågrund af alt det porno jeg har set. Er det fordi jeg har tænkt så meget på det i alle disse år og nu sker det endeligt for mig? en ting der lige skal noteres er det at jeg kunne blive fuldstændig hård da vi bare snavede. Den gik også fra at være og hård til slap imens hun gav mig et handjob. Håber virkelig i kan hjælpe mig. Er sindsygt bekymret.......


Svar
Hej med dig og tak for dit spørgsmål! 

Vi tror bestemt ikke at du har 'erictile dysfunction' eller nogen andre fysiske problemer, i forhold til at få rejsning. Grunden til vi ikke tror dette er, at du fortæller du godt kunne få rejsning, da i kyssede. 

Derimod tror vi - som du selv siger - at det godt kan være fordi, du var nervøs. Det er et helt almindeligt fænomen, som man kalder præstationsangst. Det dækker blot over, at det er noget psykisk der var skyld i, at du ikke kunne holde rejsning, og ikke noget fysisk. Så ja, det kan sagtens have noget at gøre med alle de forventninger, du har haft til oplevelsen. Du kan læse mere om præstationsangst her:  https://www.sexlinien.dk/emneside-seksuelle-problemer/praestationsangst

Du skal derfor ikke være bekymret for, om der er noget galt. Mange oplever det her fænomen - særligt de første gange, de er i intime/seksuelle situationer. Derfor er det ikke sikkert, at du kommer til at opleve det igen foreløbigt, men hvis du gør, er det en god idé at overveje, hvordan du kan fjerne det her forventningspres. Du kan måske overveje, hvad du kan gøre, for at din partner får nydelse? Hvis du ikke har rejsning, kan du jo stadig give oralsex eller stimulere hendes klitoris med fingrene. Når du ved, at du kan gøre de her ting hvis problemet opstår, så kan det faktisk også fjerne lidt af presset fra dine skuldre - for hvis det sker, så har du en plan. Derudover er det også altid en god idé at italesætte hvad der sker. Ens partner synes aldrig det er så pinligt, som man selv kan synes. Derfor kan ens partner også berolige en, hvis man er nervøs for hvad de tænker. 

Vi håber, at det var svar på dit spørgsmål. Hvis ikke, er du velkommen til at chatte med os eller ringe på 70 20 22 66 hverdage mellem 15.00 og 19.00. xx119. 
Gå tilbage til brevkasse