Kan jeg være sammen med min kæreste, selvom jeg har lyst til en anden?

Af Pige på 16 år

Hejsa. Jeg har virkelig et dilemma.. Jeg har verdens sødeste og skønneste kæreste, men jeg føler lidt at jeg har lyst til en anden… er det normalt i et forhold og hvad skal jeg gøre. Skal jeg blive sammen med ham jeg elsker selvom at jeg har lyst til en anden eller skal jeg gå fra ham?


Svar
Hej med dig og tak for dit spørgsmål!

Vi kan desværre ikke beslutte hvad der er det rigtige for dig og dit forhold. Det er helt op til hvad der føles rigtigt for dig

Vi kan dog godt sige at det er helt almindeligt, at være tiltrukket eller have lyst til andre end sin kæreste. Dét at man er i et forhold, betyder ikke nødvendigvis, at man ikke stadig kan synes andre er tiltrækkende. 

Derfor handler det i høj grad også om grænser. Altså om, hvilken aftale man har i sit forhold. I nogen forhold aftaler man, at begge parter godt må kysse eller have sex med andre. Andre forhold er helt monogame, og der kan aftalen være, at man slet ikke må være fysisk intime (kysse eller have sex) med andre. Der er altså mange måder hvorpå, man i sit forhold kan håndtere det her med, at have lyst til andre end sin kæreste. 

Du kan overveje, om du ville have det okay med, at din kæreste var intim med andre end dig? Dertil kunne i måske snakke lidt om jeres grænser i forholdet. Måske ville det passe jer bedst, hvis i godt må kysse med andre? Der er uendeligt mange måder at være i forhold på. Den bedste måde, er simpelthen bare den, som gør, at i to er mest glade. 

Hvis i bliver enige om, at i på ingen måde må kysse, have sex, eller på anden måde se andre end hinanden, så kan du overveje om det er en aftale/grænse, du har lyst til at være med til? Det er altså op til dig at overveje, om du har lyst til at blive i forholdet, hvis du ikke må være sammen med andre, selvom du har lyst til det. Hvis det betyder mere for dig at blive sammen med din kæreste end at kunne se andre, så kan det være, at det er bedst for dig, at bide din lyst til en anden, i dig. Det er okay at afholde sig fra at se andre - selvom man har lyst - hvis det er dét, der betyder man kan være sammen med sin kæreste. 

Vi håber, at vores svar har kunnet hjælpe. Hvis ikke, er du velkommen til at chatte med os eller ringe på 70 20 22 81 hverdage mellem 15.00 og 19.00. xx119
Gå tilbage til brevkasse