Jeg har haft sex med en klassekammerat og er bange for han sladrer

Af Pige på 14 år

Kære brevkasse, jeg har haft sex med en klassekammerat, og jeg er så bange for han sladre, eller jeg er gravid. Vi har før været meget gode venner, men nu snakker vi slet ik sammen mere:( Hvad gør jeg?


Svar
Hej med dig og tak for dit spørgsmål! 

Vi kan godt forstå at du tænker på, om du kan være blevet gravid eller hvad han måske kan finde på, at fortælle til sine venner. 

Om du er blevet gravid eller ej, kan du finde ud af helt selv. Først skal du tænke på, om i brugte kondom eller nogen anden prævention. Hvis i brugte kondom og kondomet ikke sprang, så kan du ikke være blevet gravid. 

Hvis i ikke brugte kondom eller nogen anden prævention, men derimod havde ubeskyttet sex, så kan du godt være blevet gravid. Det vil sige, at du skal tage en graviditetstest. 
Den kan du tage 3 uger (eller mere) efter i havde sex. Du kan købe en graviditetstest på apoteket eller i et almindeligt supermarked. Du kan læse mere om graviditetests her: https://www.sexlinien.dk/emneside-graviditet-og-abort/graviditetstest

Med hensyn til, at du er nervøs for om din klassekammerat "sladrer", er det en helt almindelig ting at være nervøs for. Det kan både føles meget intimt og privat at have haft sex, og man kan derfor føle, at det er grænseoverskridende hvis andre ved noget om det. 

Når det er sagt, kan man desværre aldrig styre, hvad andre folk går og deler af historier. Så hvorvidt han fortæller sine venner om sit privatliv og dét at i haft sex, er ikke noget du har kontrol over. Men du kan overveje, om det betyder så meget hvis han gør det? Du skal tænke på, at det betyder meget mere for dig og din ven, at i har haft sex, end det gør for jeres venner. Så selvom det lige nu, kan synes grænseoverskridende at de ved det, er det altså hurtigt noget som jeres venner stopper med at tænke på. 

Hvis du er ked af, at i ikke er gode venner længere, kan du måske trække ham til side og snakke om det? Simpelthen fortælle ham, at du synes det er ærgerligt, at i ikke snakker lige så meget sammen længere. Måske har han det på samme måde? Måske er han også nervøs for, hvad du går og fortæller til dine venner? Måske er han også ked af, at i ikke er lige så gode venner længere? Det kan føles meget intimt og personligt, når man har haft sex, og det kan godt ændre et venskab en smule - men måske handler det også om, at du bare skal være modig og fortælle ham, at du gerne vil have i skal være venner igen. 

Vi håber at vores svar har kunnet hjælpe dig. Hvis ikke, er du velkommen til at chatte med os eller ringe på 70 20 22 81 hverdage mellem kl. 15.00 og 19.00. xx119
Gå tilbage til brevkasse