Hvorfor er min pik lille og hvorfor klør det?

Af Dreng på 13 år

Hvorfor er min pik så lille, den er også meget behåret, og jeg er bange for jeg har lus dernede. Jeg har et behov for at klø hele tiden dernede, og det vil bare ik stoppe!-fra en dreng med en lille pik


Svar
Hej og tak for dit spørgsmål, 

Eftersom en pik vokser gennem hele puberteten, kan man ikke sige noget om, hvorfor en pik har den længde den har, når man er 13 år. Nogle har næsten udvoksede pikke, når de er 15 år, andre vil nå at vokse meget, inden puberteten slutter. Generelt siger man, at pikken hos de fleste er udvokset, når man er 17-20 år gammel. Din pik vil derfor højest sandsynlig ændre sig en del de næste par år. 

I forhold til det du siger med at det klør, så kan der være mange grunde til det -  og det er helt almindeligt at opleve i perioder. Det kan være noget eksem, hygiejne eller hvis du fx. har barberet dig. Det kan også klø hvis du ofte er varm og fugtig dernede og går i stramt tøj eller undertøj. Du kan prøve at vaske dig med lunkent vand (uden sæbe) lidt hyppigere, og sørge for at det tørrer ordetligt, før du tager underbukser på. Hvis din hud er meget rød og tør eller skaller af, så kan du evt også prøve at få en creme på apoteket. Her kan du prøve at spørge nogen om hjælp - fx en forælder, en læge eller en anden voksen, du har tillid til. 

Lus i ens kønsbehåring hedder fladlus. Det er ikke særlig hyppigt i Danmark, og det er som oftest noget man får hvis man har haft sex eller sovet sammen med en anden, med fladlus. Det lyder derfor meget usandsynligt i dit tilfælde. 


Vi håber du fik svar på dit spørgsmål, og ellers er du velkommen til at kontakte os igen - enten her på brevkassen, eller vores telefon -og chatrådgivning. Åbent fra 15-19 på alle hverdage. Hilsen Privatsnak XX117.

 
Gå tilbage til brevkasse