Jeg har en lille numse

Af Pige på 14 år

Kære brevkasse, jeg er 13 år. Jeg har en utrolig lille numse, og alle i min klasse griner bare af mig hver dag. De skal altid udpege min flade numse. Jeg overvejer at løbe hver dag, og bulke (hvor man spiser meget og træner det væk bagefter) føler bare at alle øjnene er på min lille numse, og jeg prøver altid at få den til at se stor ud, men det virker bare aldrig. Har i nogle gode tips til at få en god stor røv hurtigt?


Svar
Hej med dig.

Du skriver, at du er 13 år, og derfor er din krop, inklusiv din numse, i fuld gang med at udvikle sig. Når kroppen selv er i så meget udvikling, kan du ikke gøre så meget for at ændre på, hvordan din numse ser ud. Det er ikke til at vide lige nu, hvordan din numse kommer til at se ud i fremtiden, da den kan nå at ændre sig flere gange over de næste år. Selvom det kan være træls at være tålmodig, kan man desværre ikke fremskynde den udvikling, kroppen selv er i gang med. 

Det er dog meget forståeligt, at du synes, det er ubehageligt, at dine klassekammerater griner af dig på grund af din numse. Der er rigtig mange mennesker, der har usikkerheder omkring forskellige dele af deres kroppe. Og især når man er 13 år og er i puberteten, synes mange det er svært, at man pludselig bliver mere opmærksom på sin egen krop, og at man ikke ved, hvordan den kommer til at se ud om nogle år. Selvom dine klassekammerater måske ikke siger det højt, har de fleste af dem helt sikkert også flere ting ved deres kroppe, som de er usikre på. Når dine klassekammerater udpeger din numse, kan det derfor sagtens være for at få fokus væk fra dem selv og deres egne usikkerheder. Det betyder ikke, at der er noget som helst galt med din krop.

Alle mennesker er født forskellige. Nogle mennesker er høje, nogle er lave, nogle har lyst hår, nogle har mørkt hår, nogle har store numser, andre har mindre numser. Der er intet, der er rigtigt eller forkert, når det kommer til hvordan kroppen ser ud. Og din krop er helt okay, som den er. Når det er sagt, så er det meget forståeligt, at du ikke synes, at det er sjovt, at blive drillet pga. din krop. Har du sagt det til nogen fra din klasse, at du bliver ked af det, når de griner af dig? Det kan du måske starte med. Ellers kan du prøve at snakke om drillerierne med en voksen, enten dine forældre eller din lærer. For eksempel vil din klasselærer måske kunne tale med klassen om, at man ikke bør drille hinanden med, hvordan ens kroppe ser ud. For det synes ingen er rart.

Vi håber, det var svar på dit spørgsmål, og hvis ikke skal du endelig skrive igen. Du kan også chatte eller ringe til os på tlf. 70202266 hverdage mellem 15.00-19.00. XX99
XX142
 
Gå tilbage til brevkasse