Er bange for at det gør ondt

Af Pige på 19 år

Jeg har aldrig haft sex før. Jeg føler mig klar og det er min kæreste også. Men jeg er bange for, at det gør så ondt, at jeg ikke kommer til at nyde det, og at jeg måske bliver “bange” for at have sex. Hvad skal jeg gøre?


Svar
Hej og mange tak for din henvendelse til brevkassen!

Det er dejligt at i begge føler jeg klar til at begynde at have sex. Når man aldrig har prøvet noget før, kan man på ingen måde regne ud hvordan noget føles. Vores hjerne vil dog altid gerne forsøge at forberede sig alligevel. Hvis der er en risiko for at noget gør ondt, kan vi blive bange. Den første gang, hvor penis indføres i skeden kan der godt opstå smerter - ja, men oftest er det ikke særlig voldsomme smerter. Nogen mennesker får faktisk slet ikke smerter. Du beskriver at du mentalt føler dig klar, , og hvis du enten bliver godt våd (din kæreste kan f.eks. slikke dig eller nusse dig, eller hvad du nu synes er ophidsende og dejligt), eller at i bruger noget glidecreme den første gang, er der også en større sandsynlighed for at der ikke opstår smerter. Og hvis du oplever at det gør for ondt, så er det vigtigt at få fortalt din kæreste det, så i enten kan stoppe, eller tage det mere stille og roligt. 
Det er helt naturligt at du frygter at blive "bange" for at have sex. Men det er som regel kun en frygt og ikke det der kommer til at ske i virkeligheden. Hvis din kæreste og dig kan tale om hvad I godt kan lide, og hvis du kan fortælle ham om din nervøsitet for smerterne har I et godt udgangspunkt for at det bliver en god oplevelse for jer, og at i også får en masse gode oplevelser med sex fremover. 

De bedste hilsner
Privatsnak
xx132
Vi håber du fik svar på dit spørgsmål. Du er altid velkommen til at kontakte os igen - enten her på brevkassen eller gennem vores telefon og chatrådgivning. Denne har åbent alle dage fra 15-19. Telefonnummer til Privatsnak: 70 20 22 81
 
Gå tilbage til brevkasse