Jeg vil gerne have menstruation

Af Pige på 12 år

Jeg har ikke mensturation og jeg snakker ikke med min mor om det men jeg vil gerne have det og snakke om det hvad skal jeg gøre?


Svar
Hej, 

Det er rigtig fint, at du skriver herind. Ens menstruation er noget man får, som en del af puberteten. På samme måde som man ikke selv kan vælge, at ens bryster skal vokse, eller at man får flere hår på kroppen - så kan man desværre heller ikke styre, hvornår ens menstruation kommer. 

De fleste piger får deres første menstruation, når de er mellem 10-14 år, men nogle piger får det tidligere og andre lidt senere. Hvis din mor fik sin første menstruation, da hun var 13, så får du det sandsynligvis også din første menstruation, når du er omkring 12-14 år, men det er slet ikke nogen garanti. Du får den, når din krop er parat.

Der er dog nogle tegn på, at du måske inden så længe får menstruation: Hvis du eksempelvis indenfor en kort periode vokser rigtigt meget i højden, kan det være et tegn.
Et andet tegn kan være at dine bryster har vokset de sidste to år, og du er begyndt at få kønsbehåring. Hvis du er begyndt at få dagligt udflåd fra skeden er dette også et tegn på, at din krop snart er parat. Nogle piger oplever, at de har udflåd nogle måneder og så kommer deres første menstruation, andre har udflåd i op til 3 år før menstruationen kommer.

På vores emneside om menatruation står der rigtig mange gode ting om det, hvis du kunne have lyst til at læse mere. Linket til siden er her: https://www.sexlinien.dk/emneside-piger-kvinders-kroppe/menstruation 

Hvis du har brug for at tale mere om det - eller der er andet, du gerne vil tale om, så kan du kontakte os på chat eller telefon 70 20 22 66. Vi har åbent alle hverdage mellem klokken 15 og 19. 

Mange hilsner, 
Sexlinien, xx125


Vi vil rigtig gerne vide, hvad du synes om at få svaret og hvordan du synes om at bruge brevkassen – OG du får chancen for at vinde to biografbilletter!
Du kan fortælle os din mening ved at besvare et kort spørgeskema her. Det kan besvares på cirka fem minutter. Du kan læse mere om evalueringen af brevkassen her.
Gå tilbage til brevkasse