Navn for det dernede

Af Pige på 14 år

Jeg synes jeg savner et godt ord for det dernede. Tissekone synes jeg lyder vildt barnligt og også lidt klamt. I skolen har vi lært det hedder skede eller vagina, men det er sådan lidt lægesprogsagtigt og ikke særlig romantisk. Så så jeg en film hvor de snakkede om kusse men det er vist et gammelt udtryk. Så jeg siger selv fisse for det siger alle de andre piger når vi snakker om det, men drengene bruger det jo også og snakker om at få fisse. Så jeg synes ikke det er et særlig pænt udtryk. Er det der virkelig ikke et pænt og lidt romantisk ord om det dernede. Jeg er jo glad for min og ku godt tænke mig og snakke pænt om den.


Svar
Hej. Tak for dit spørgsmål.
Det er dejligt, at du er glad for det du har dernede og gerne vil tale pænt om det. Mange er i tvivl om hvordan de skal omtale deres kønsorganer, da det kan komme til at lyde akavet, gammeldags eller ”lægesprogsagtigt”.

Et godt råd er at vælge et ord man synes er pænt og så øve sig i at bruge det. Det kan føles grænseoverskridende, men bliver nemmere når man vænner sig til det. Det er en fordel at man kan tale om sit kønsorgan, så man kan tale om eventuelle problemer eller lyster med andre.

Nogle unge synes det er nemmere at bruge et engelsk ord. Det kan skabe lidt distance. De siger for eksempel ”coochie” eller ”pussy”.
På instagram bruger flere influencers ord som vulva, yoni og punani. Du kan prøve ordene af og se om nogle føles bedre at bruge end andre.  

Du kan også selv finde på et ord eller et navn, som du synes lyder pænt.

Vi håber det var svar på dit spørgsmål. Du er altid velkommen til at skrive igen eller kontakte os på chat eller telefon på 70 20 22 66.
Venlig hilsen privatsnak
 
XX138
 
Hvad synes du?
Vi vil rigtig gerne vide, hvad du synes om at få svaret og hvordan du synes om at bruge brevkassen – OG du får chancen for at vinde to biografbilletter!
Du kan fortælle os din mening ved at besvare et kort spørgeskema her. Det kan besvares på cirka fem minutter. Du kan læse mere om evalueringen af brevkassen her.
Gå tilbage til brevkasse