Minipiller og kondom

Af Pige på 19 år

Hej:) Hvis jeg tager minipiller, behøver han så at bruge kondom, og hvornår begynder pillerne at virke når jeg har taget dem? Sker der noget hvis vi har ubeskyttet sex og jeg tager minipiller?


Svar
Hej og tusinde tak for dit spørgsmål!

Minipillernes virkning begynder den første dag du tager en pille, hvis du vel og mærke tager din første pille på din første menstruationsdag! Hvis du opstarter pillerne alle andre dage end på dagen for din første menstruationsdag, så skal der anvendes kondom de første 7 dage, for at sikre den fulde beskyttelse. Efter de 7 dage, kan du godt have dyrke sex uden kondom. Der beskytter minipillerne nemlig effektivt mod graviditet. Dog skal du være opmærksom på at de ikke beskytter mod sexsygdomme. Så hvis man ser en ny partner, er det altid den bedste idé at bruge kondom.

Vi håber at du har fået svar på dit spørgsmål, og ellers er du meget velkommen til at skrive igen. Du kan også tale i telefon, eller chatte med en rådgiver. Vi har åbent på alle hverdage fra 15-19. Du kan ringe på telefon nr: 70 20 22 81

De bedste hilsner Privatsnak
xx132

Hvad synes du?
Vi vil rigtig gerne vide, hvad du synes om at få svaret og hvordan du synes om at bruge brevkassen – OG du får chancen for at vinde to biografbilletter!
Du kan fortælle os din mening ved at besvare et kort spørgeskema her. Det kan besvares på cirka fem minutter. Du kan læse mere om evalueringen af brevkassen her.
Gå tilbage til brevkasse