Hvad er det for en væske, der kommer ved en orgasme?

Af Pige på 14 år

Jeg har diskuteret noget med en veninde som vi ikke rigtig er enige om. Altså når vi kommer så kommer der jo gerne lidt væske ud af hullet. Min veninde mener det er i familie med tis og faktisk kommer samme sted fra. Jeg mener det er en anden slags saft og enlig bare lissom vand og man kan sagtens få det i munden uden der sker noget ved det. Altså at det ikke har noget med tis og gøre. Hvem har ret?


Svar
Hej. Tak for dit spørgsmål.

Ud fra din beskrivelse, lyder det lidt som om, at I har talt om en sprøjteorgasme og hvad der egentlig sker, når man får sådan én.

En sprøjteorgasme er, når en en pige/kvinde/person med en skede får en orgasme, hvor der enten siver eller sprøjter en større mængde væske ud af skeden. Det er ikke alle, der oplever at få en sprøjteorgasme og den kan også godt være forskellig fra person til person og fra gang til gang. Nogle gange kan der f.eks. komme mere væske ud end andre gange. Den første gang, man oplever at få en sprøjteorgasme, kan det måske godt føles lidt voldsomt, og nogle oplever at blive forskrækkede, fordi der kan komme meget væske ud på en måde, som man måske ikke er vant til. 

I spørger, hvad det egentlig er for en væske, der kommer ud. Blandt læger og forskere er der faktisk ikke enighed om, hvad væsken i sprøjteorgasmen består af. Men der er dog enighed om, at den består mest af vand, sukkerstoffer og proteiner. En grundig undersøgelse har dog vist, at vandet mest kommer fra blæren og at den mest minder om urin. Der findes dog også andre dele af væsken, som tyder på at komme fra kirtler fra underlivet. De dele af væske kan sammenlignes lidt med sæd, blot uden sædceller i eller med skedesekret.
Der er heller ikke helt enighed om, hvor væsken dannes. Men nogle forskere mener, at væsken dannes i ca. 30 kirtler, som sidder rundt om urinrøret lige bagved der, hvor G-punktet sidder - altså nogle få centimer oppe i skeden.

Vi håber, du fik svar på dit spørgsmål. Ellers er du velkommen til at ringe eller skrive til os på chat alle hverdage mellem kl. 15-19.
 
Hilsen Sexlinien,
XX133
 
Hvad synes du?
Vi vil rigtig gerne vide, hvad du synes om at få svaret og hvordan du synes om at bruge brevkassen – OG du får chancen for at vinde to biografbilletter!
Du kan fortælle os din mening ved at besvare et kort spørgeskema her. Det kan besvares på cirka fem minutter. Du kan læse mere om evalueringen af brevkassen her.
Gå tilbage til brevkasse