Lugt forneden

Af Pige på 19 år

Jeg er begyndt at lugte ret meget for neden. Jeg vasker mig hver dag også mellem benene og skifter underbukser op til flere gange om dagen(både pga. derfor og fordi det sådan jeg er). Men alligevel kan jeg ikke få lugten væk. Har i nogle råd eller hvordan jeg lige skal gribe det her an?


Svar
Hej. Tak for dit spørgsmål.

Der kan være mange årsager til, at det lugter kraftigt dernede. Det er almindeligt at skeden har en lugt, men hvis den er kraftig og ubehagelig, kan det være et tegn på at noget i skeden ikke er som det skal være. Det kan være, at det der kaldes bakteriefloraen i skeden har ændret sig. Såfremt du også oplever ændringer i dit udflåd, anbefaler vi dig at kontakte læge, da det kan være en infektionen bakteriel vaginose. Bakteriel vaginose er ikke farligt, det opstår af sig selv og kan behandles med antibiotika.  

Der er flere gode råd til hvordan man passer på bakteriefloraen i skeden. Du gør allerede det rigtige ved at skifte undertøj hyppigt. Det kan også nogle gange være en hjælp at sove uden undertøj, så der kommer luft til skeden. Problemet kan nogle gange komme af for omfattende brug af intimsæbe, men paradoksalt nok, kan intimsæbe også være en del af løsningen. Du kan købe intimsæbe på apoteket og spørge til råd og vejledning der.
Såfremt lugten ikke forsvinder af intimsæbe eller creme fra apoteket, anbefaler vi dig at søge læge. Lægen er vant til at tale om lugt fra skeden og kan hjælpe dig til behandling.

Vi håber at dette kan hjælpe dig videre. Du er altid velkommen til at skrive igen eller kontakte os på chat eller telefon på 70 20 22 81.
Med venlig hilsen Privatsnak

XX138

Hvad synes du?
Vi vil rigtig gerne vide, hvad du synes om at få svaret og hvordan du synes om at bruge brevkassen – OG du får chancen for at vinde to biografbilletter!
Du kan fortælle os din mening ved at besvare et kort spørgeskema her. Det kan besvares på cirka fem minutter. Du kan læse mere om evalueringen af brevkassen her.
Gå tilbage til brevkasse