Betændelse i tatovering

Af Pige på 13 år

Hej. Jeg er 13 år og for nogle måneder siden kedede jeg mig og lavede et tatovering med en synål og kulepindsblæk. Den var meget lille så det gjorde ikke så ondt. Den er helet helt fint og den gør ikke ondt eller noget, men for nogle dage siden gad jeg ikke have den mere så jeg blandede noget salt og vand og skrubbede på den. Det begyndte at bløde og jeg gjorde det samme igen dagen efter men nu er der kommet sår på og jeg tror der er gået betændelse i det for såret er begyndt at blive gult/sort/rødt og der kommer snask ud og det gør virkelig ondt. Jeg kan ikke fortælle mine mødre hvad der er sket for så vil de jo bare blive mega sure men jeg vil også gerne være sikker på at såret er okay. Jeg ved ikke om jeg bare skal tage til lægen uden de ved det eller fortælle dem det hele, men jeg vil bare heller ikke have at de bliver sure. Hvad skal jeg gøre?


Svar
Hejsa, rigtig godt du skriver ind! Det lyder som om der er gået betændelse i den. Det kan være rigtig farligt, og blandt andet give dig blodforgiftning, hvis ikke det bliver behandlet. Så du bliver nok nødt til at fortælle det til dine mødre, også selvom de bliver sure. Hellere det, end at du bliver rigtig syg, og de alligevel opdager det på den måde. 
Selvom det kan være ubehageligt, og man kan være bange for at gøre sine forældre vrede eller skuffede, så er det værd at huske, at de også har været teenagere engang, og sikkert også har lavet en masse forskellige vilde ting. Så måske bliver det ikke så slemt, som du frygter?

Held og lykke med det!
Bedste hilsner,
PrivatSnak

XX114

Hvad synes du?
Vi vil rigtig gerne vide, hvad du synes om at få svaret og hvordan du synes om at bruge brevkassen – OG du får chancen for at vinde to biografbilletter!
Du kan fortælle os din mening ved at besvare et kort spørgeskema her. Det kan besvares på cirka fem minutter. Du kan læse mere om evalueringen af brevkassen her.
Gå tilbage til brevkasse