Er det ulovligt at onanere på videochat?

Af Dreng på 13 år

Jeg bruger meget tid på videochatsider, jeg har flere gange også onaneret på siderne, er det ulovligt? Jeg er også medlem af nogen discord servers, er det ulovligt, hvis jeg sidder i et opkald og onanere, hvor alle på serveren kan joine.


Svar
Hej, og tak for dit spørgsmål!

Vi er rigtig glade for, at du skriver til os. Vi kan godt forstå, at det kan være spændende at være på videochats, men der er flere ting, som det er vigtigt, at du er opmærksom på.

Så længe du er under 15, må du faktisk ikke vise dig nøgen frem eller onanere foran andre via webcam. Det er dog ikke noget, du kan blive straffet for.

Du skal også være opmærksom på, at andre kan gemme billeder eller film af dig, som de kan misbruge ved at dele det med andre. Når noget først er på internettet eller i andres hænder, kan det være svært at sørge for, at det bliver fjernet.

Derudover kan det have konsekvenser for dem, som ser på dig, mens du er nøgen, eller onanerer. Det er nemlig ikke lovligt at modtage og se videoer eller billeder af nogen under 18, som er nøgen eller har sex, hvis man selv er over 18.

Du skriver også, at du bruger en server, hvor alle kan joine. Det kan være problematisk, fordi man ikke må vise sig nøgen eller have sex foran nogen, som ikke forventer, eller ønsker det. Det kan overskride andres grænser, og betragtes som en blufærdighedskrænkelse.

Vi vil altså opfordre til, at du passer på dig selv, og dem der sidder i den anden ende, og venter med at bruge videochatsider på denne her måde, til du er lidt ældre.

Når du fylder 15, må du gerne være nøgen eller onanere på webcam med andre, der også er mellem 15-17 år, som har givet samtykke, og har lyst til det. Du må dog ikke lægge billeder eller film ud på nettet, hvor du er nøgen, eller onanerer, før du er 18 år. Her vil det også stadig være vigtigt at huske på, at det er svært at styre, hvad andre bruger materialet til, og at man aldrig må dele nøgenbilleder eller videoer af andre uden deres samtykke. Hvis den på billedet eller videoen er under 18, vil det være ulovligt uanset, om de har givet samtykke eller ej.

Du kan læse mere om at være nøgen på videochat her. Du kan også kontakte SletDet rådgivningen som er vandt til at rådgive om alt, der handler om unges liv på nettet.

Vi håber du fik svar på dine spørgsmål! Ellers er du altid velkommen til at kontakte os på chat eller telefon 70 20 22 81 alle hverdage mellem 15:00 og 19:00. Hilsen Privatsnak. xx143

Forresten: Vi har redigeret lidt i dit spørgsmål. Du havde nævnt to videochatsider ved navn, som vi har fjernet, da vi ikke kan nævne specifikke virksomheder.
 
Hvad synes du?
Vi vil rigtig gerne vide, hvad du synes om at få svaret og hvordan du synes om at bruge brevkassen – OG du får chancen for at vinde to biografbilletter!
Du kan fortælle os din mening ved at besvare et kort spørgeskema her. Det kan besvares på cirka fem minutter. Du kan læse mere om evalueringen af brevkassen her.
 
Gå tilbage til brevkasse