Føler mig bare så forkert

Af Pige på 17 år

Hej Brevkasse. Jeg er en pige på 17 år, jeg har en spiseforstyrrelse som i lang tid har gået bedre, og jeg har læst at med en spiseforstyrrelse, har man mindre sexløst (eller slet ingen) fordi ens kønshormoner ikke fungere osv. Men alligevel er jeg mega ked af at jeg aldrig har haft sex, fået finger, eller noget lignende, andet end at kysse. Jeg føler mig bare så mindreværdi og som om ingen nogensinde kommer til at kunne lide mig, og vil gøre noget af det med mig, for jeg er også enormt dårlig til at snakke med drenge. Jeg er lige blevet den eneste af alle mine venner som stadig ikke har haft sex, og det bliver sikkert heller ikke lige foreløbig. Jeg føler mig bare så forkert, fordi jeg ikke engang har sådan en sexløst eller noget som helst, ved ikke hvad jeg skal gøre.


Svar
Hej med dig!
- Og mange tak for dit spørgsmål. 

Altså, det er ikke din skyld, at det kræver meget ekstra energi at overkomme en spiseforstyrrelse. Alle mennesker ville føle det er mega hårdt at løbe et marathon, ligesom alle mennesker ville føle at en spiseforstyrrelse er hård. Men det er ikke alle mennesker, der nogen sinde kommer ud for at løbe et marathon, og det er slet ikke alle der kommer til at opleve en spiseforstyrrelse. Kroppen har mindre brændstof og kørekraft, når man gennemgår en spiseforstyrrelse, så man kan godt have nedsat sexlyst og andre generende bivirkninger af en spiseforstyrrelse. Det er mega flot klaret, at du håndterer det, og det er begyndt at gå bedre - sejt!

17 år er en vild alder, hvor mange frygter at være den eneste, som er udenfor fællesskabet. De første, og de sidste, til at prøve nye ting, oplever tit at være nervøs for, hvad mon de andre tænker om mig... er jeg forkert?
Men, ikke alle prøve de samme ting, på samme tid, for vi er forskellige - og vi har forskellige liv, heldigvis. Og så skal det lige siges, at selvom man blærer sig med at have prøvet 'finger' eller 'sex' (sex kan jo være mange ting), så betyder det ikke at det var lækkert, første gang. 
- Det er faktisk ret almindeligt, at de første gange man prøver noget med sex, kan være lidt underlige/akavede/weird/skuffende osv... Fordi det er HELT NYT. Det var også weird, første gang man prøve at cykle uden støtteben. Og det kan godt tage mange år, og mange forsøg, før man finder måder at dyrke sex, som føles rigtig lækkert. Det er bare for at sige, at sex er ikke ens for alle - det kan jo sagtens være at en eller flere af dine veninder, har mærket gruppepres, og bare ville have det overstået, selvom det var lidt akavet eller skuffende. 

Når det så er sagt, så er sex bare mega interessant for de fleste i teenagere. Det er nyt og uudforsket, så selvfølgelig kan man blive mega spændt og nervøs, på samme tid, fordi man er super nysgerrig på hvordan det mon føles. Du ved ikke, hvad der kommer til at ske ude i fremtiden. Hvis vi spurgte 100 mennesker i alderen 20 år, om de var tilfredse med sig selv, da de var 17 år, ville der være SÅ mange som sagde: "Jeg var mega usikker" eller "Jeg følte mig udenfor", "Men jeg var slet ikke så anderledes, det var bare noget jeg var bange for".
- Tænk, hvis du kunne spørge dit 14-årige jeg, om hun følte sig usikker- eller bange for noget, som du idag sagtens ville kunne håndtere. Du kan ikke undgå at få nye erfaringer, for tiden går jo af sig selv, og når du erfarer noget, så er der også nye døre som åbner. 

Du kan prøve at snakke lidt mere end du plejer med nogen, som du synes er søde. Jo mere man gør det, jo nemmere bliver det også. Hvis den ene ikke er interesseret, så er der 50 andre derude, som ville være interesserede hvis de fik chancen.

Du kan se mere om "Den første gang" på sexlinien.dk, ved at klikke hér.
Du kan se mange fede videoer om sex, venner og livet som ung, på determinkrop.dk, ved at klikke hér.     

Vi håber, at du har fået svar på dit spørgsmål. Ellers er du velkommen til at ringe herind på hverdage mellem kl. 15-19 på tlf: 70 20 22 81.
Hilsen privatsnak, XX109

Hvad synes du?
Vi vil rigtig gerne vide, hvad du synes om at få svaret og hvordan du synes om at bruge brevkassen – OG du får chancen for at vinde to biografbilletter!
Du kan fortælle os din mening ved at besvare et kort spørgeskema her. Det kan besvares på cirka fem minutter. Du kan læse mere om evalueringen af brevkassen her.
Gå tilbage til brevkasse