Jeg er gravid, men jeg vil ikke

Af Pige på 15 år

Hej jeg er en pige på 15 jeg har en kæreste på 19 vi haft sex mange gange uden der er sket noget men nu har jeg fundet ud af jeg er gravid jeg ønsker ikke at beholde barnet og være ung mor men han siger at han også har halvdel af barnet og han vil ikke have det fjernet han vil vildt gerne være far men jeg føler slet ikke jeg er klar jeg er næsten sikker på det ham jeg vil bo sammen med resten af mit liv og vi har også allerede talt om bolig sammen håber i kan hjælpe mig med mit spørgsmål 


Svar
Hej med dig!
- Og mange tak for dit spørgsmål. 

Du må altid gerne vælge graviditet fra, hvis du ikke vil være gravid. Det er din ret, som kvinde i Danmark, at du selv må vælge. Din kæreste må gerne mene noget andet, men den danske lovgivning siger, at det er din krop, og derfor er det dig som bestemmer. 
Hvis din kæreste gerne vil prøve at være far, en dag, så vil det nok også være nemmere for alle, hvis I begge følte jer klar. 
Det er dig, som bestemmer, hvad der skal ske med din krop. Og hvis du ikke ønsker det her, så er det sådan du har det, og det er din ret. Du bestemmer - Du kan stoppe det og fravælge at være gravid.

Du kan prøve at tale med en af dine forældre, eller din egen læge om hjælp og råd til at komme videre. 
Du har også mulighed for chatte eller ringe til rådgivningen 'Holdepunkt', de hjælper unge gravide med spørgsmål og dilemmaer. Du finder dem ved at klikke hér.

Vi håber, at du har fået svar på dit spørgsmål. Ellers er du velkommen til at ringe herind på hverdage mellem kl. 15-19 på tlf: 70 20 22 81.
Hilsen privatsnak, XX109

Hvad synes du?
Vi vil rigtig gerne vide, hvad du synes om at få svaret og hvordan du synes om at bruge brevkassen – OG du får chancen for at vinde to biografbilletter!
Du kan fortælle os din mening ved at besvare et kort spørgeskema her. Det kan besvares på cirka fem minutter. Du kan læse mere om evalueringen af brevkassen her.
Gå tilbage til brevkasse