Er jeg homoseksuel hvis en mand på 50 havde sex med mig?

Af Dreng på 11 år

Er jeg homo når en mand som er nok 50 eller noget havde sex med mig? Men jeg var ikke med på det ellers men er jeg stadig?


Svar
Hej og tak for dit spørgsmål.

At en mand på ca. 50 år havde sex med dig er ikke ensbetydende med, at du er homoseksuel. Det er nemlig kun dig, der kan mærke hvilken seksualitet du har.
Du skriver desuden, at du ikke var med på det, der skete. Det bekymrer os, fordi sex kun er sex, hvis begge personer har lyst til det og har sagt ja: Altså at begge har givet samtykke til det.  At du skriver, at du ikke var med på det, der skete, lyder derfor som, at du har været udsat for et overgreb. Et seksuelt overgreb er, når en person har sex med en person uden samtykke. Dette er ulovligt og strafbart.
Når man er udsat for et seksuelt overgreb har man brug for hjælp, da der ofte kan komme psykiske og fysiske reaktioner efter et overgreb, som man har brug for hjælp til at håndtere. Du kan få hjælp flere steder. Er det lige sket eller sket for kort tid siden, kan du få hjælp hos Politiet eller de regionale Centre for voldtægtsofre.
Er der gået længere tid siden, du har været udsat for et overgreb, kan du få hjælp hos Offerrådgivningen.

Hvis du sidder med flere spørgsmål eller hvis du har brug for at følge op på vores svar, må du endelig skrive igen – du kan også chatte med os på sexlinien.dk eller ringe til os på tlf. 70 20 22 66, hverdage mellem 15.00-19.00. Så sidder vi klar til at hjælpe dig.
Hilsen Sexlinien, xx133.

Hvad synes du?

Vi vil rigtig gerne vide, hvad du synes om at få svaret og hvordan du synes om at bruge brevkassen – OG du får chancen for at vinde to biografbilletter! Du kan fortælle os din mening ved at besvare et kort spørgeskema her. Det kan besvares på cirka fem minutter. Du kan læse mere om evalueringen af brevkassen her
 
Gå tilbage til brevkasse