Frygt for graviditet

Af Pige på 14 år

Hej. Jeg har haft sex med en dreng, uden beskyttelse. Jeg er på P-piller, men havde lige taget en pause pga. min mens kom. Jeg tog en fortrydelsespille 1,5 dag efter. Er bare skide bange for om der stadig er chance for at jeg kan være gravid, skal nemlig først have min mens igen om 3 uger - det er lang tid at gå og spekulere. Han har dog sagt mange gange, både efter og undervejs at han ikk cum i mig og at han trak mig ud i god tid.


Svar
Hej, tak for dit spørgsmål. Først og fremmest, du skal ikke være bekymret for, om du er gravid. 
Pointen med p-piller, hvis de tages korrekt, er at du er beskyttet imod graviditet - også når du har din "pause". Med korrekt mener jeg, at huske at tage en pille hver dag, at tage en hel blisterpakke før din pause og at din pause ikke må vare mere end syv dage. Husker du det, så er du sikker på ikke at blive gravid. Også selvom din sexpartner får udløsning oppe i dig. Du behøver derfor ikke at tage nødprævention. Fordi du allerede er på prævention. Nødprøvention er til hvis man har haft sex uden prævention. Du kan derfor tage det helt med ro. 

Dog vil det være en god idé at være obs. på, at p-piller ikke beskytter imod sexsygdomme. Det gør et kondom. Det er derfor vigtigt at blive undersøgt for sexsygdomme, når man har haft sex uden kondom. Har din sexpartner ikke været sammen med andre før dig uden beskyttelse, så er det ikke nødvendigt. Har han, anbefaler vi, at du tager kontakt til din læge. Det er ganske ufarligt, så længe man er obs. på at blive tjekket. 

Vi håber du kunne bruge svaret. Hvis du har andre spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os igen. Du kan fange os på chat eller telefon. Vores nummer er 70 20 22 66 og er åbent i tidsrummet 15-19 i alle hverdage. 

Bedste hilsner
XX-121

 
Gå tilbage til brevkasse