Kan man miste sin mødom med andet en en penis?

Af Pige på 15 år

Kan man miste sin mødom med andet en en penis?


Svar
Kære dig. 

Tak for dit spørgsmål. 

At "miste sin mødom" er en gammel term, som idag bidrager til nogen misforståelser af, hvad der rent faktisk sker. Når man har sex første gang, mister man ikke noget.
I gamle dage troede man, at jomfruhinden sprang første gang man havde sex, fordi penis skulle bryde igennem den. Men det er en myte. Det man ved nu er, at jomfruhinden
er en lille elastisk slimhindefold i skeden, som hverken går i stykker eller forsvinder, når man har sex. Og man kan ikke vurdere ved at se på eller undersøge jomfruhinden om nogen har dyrket sex eller ej. 

Så når man snakker om at miste sin mødom idag, handler det i højere grad om en livsbegivenhed og en følelse man har. Og derfor kan man sagtens tale om at miste sin mødom, hvor der ikke er en penis involveret. Hvis to piger f.eks bliver kærester og deres første seksuelle oplevelse er med hinanden, mister de også deres mødom til hinanden. 

Vi håber at det var svar på dit spørgsmål, ellers er du velkommen til at kontakte vores rådgivning på chat eller telefon. 
Vi har åbent alle hverdage fra kl. 15-19.

Bedste hilsner fra Sexlinien xx136.

Hvad synes du?
Vi vil rigtig gerne vide, hvad du synes om at få svaret og hvordan du synes om at bruge brevkassen – OG du får chancen for at vinde to biografbilletter!
Du kan fortælle os din mening ved at besvare et kort spørgeskema her. Det kan besvares på cirka fem minutter. Du kan læse mere om evalueringen af brevkassen her.
Gå tilbage til brevkasse