Er det normalt ikke at have fået sin menstruation som 12 årig?

Af Pige på 12 år

Hej Ee det normalt ikke at have fået sin menstruation som 12 årig? Jeg er rigtig rigtig bange for at det ikke er normalt. Og at der er noget galt med mig.


Svar
Hej med dig 

Der er slet ikke noget galt med dig, fordi du ikke har fået menstruation endnu. Når kroppen er klar til det, får man sin menstruation. 
De fleste personer får deres første menstruation, når de er mellem 10-14 år, men nogle får det tidligere og andre lidt senere. At du som 12-årig ikke har fået menstruation endnu er altså helt almindeligt. Man får sin første menstruation i løbet af puberteten, som sker omkring 12-års alderen. For nogle sker det tidligere og for andre senere. Man er i puberteten til at man er ca. 18 år. Andre tegn på puberteten er kropsbehåring, udflåd, udvikling af bryster, og at kroppen vokser. Du kan læse mere om pubertet her og om menstruation her

Vi håber, at det var svar på dit spørgsmål, ellers er du altid velkommen til at skrive eller ringe herind igen. Vi har åbent alle hverdage mellem kl.15 og 19. Vores telefon nr. er 70 20 22 81.

Hilsen privatsnak
xx133
 
Gå tilbage til brevkasse