har taget et billede af min ven

Af Dreng på 13 år

Jeg har taget et billede af min ven, der stod i underbukser. Jeg spurgte om jeg måtte dele det med nogle af mine venner og det fik jeg lov til. Så jeg delte det med to andre venner. Nu siger han, at han alligevel ikke vil have det. Hvad synes I jeg skal gøre?


Svar
Hej! Du skynder dig at bede dine venner om at slette billedet - og hvis de har delt det med andre, så skal de andre også slette det. Man må aldrig dele andres billeder uden at have fået lov, men der findes nogle særlige regler for især børn og unge under 18 år.

Hvis billedet kan opfattes som et seksuelt billede (hvis han fx ikke bare står helt almindeligt eller der er fokus på hans underliv), og han er under 15 år, så er det ulovligt at dele hans billede med andre selvom han har givet lov selv.

Du kan prøve at læse lidt mere her på Børneportalen om, hvad man har lov til at dele digitalt af billeder og hvornår. Eller på Sexlinien her, hvor du kan læse om deling af nøgenbilleder og se en video om privat online.

Har du flere spørgsmål, kan du skrive igen - eller du kan ringe eller chatte med en rådgiver på hverdage mellem kl.15-19.
Hilsen Privatsnak, XX7.
Gå tilbage til brevkasse