Hvorfor bliver brystvorter stive?

Af Pige på 14 år

Mig og nogen veninder har diskuteret noget vedr. bryster og vi kan ikke blive enige. Vi diskuterede hvorfor ens brystvorter blive stive ved berøring. Nogen mente det er fordi man på et tidspunkt skal give baby mælk og så skal de jo gerne blive stive så baby kan få fat og drikke. Andre mente det er seksuelt og at de bliver stive fordi det er dejligt at blive berørt og så de kan være en del af sex med en partner. Hvem har ret?


Svar
Hej og tak for jeres spørgsmål

Det korte svar er: begge dele er rigtigt. Man kan få stive brystvorter af at være seksuelt opstemt/liderlig fx. hvis nogen rører ved dem eller hvis man bare tænker på noget frækt. De kan også blive mere stive og større (og faktisk også mørkere), når man er gravid, så det er nemmere for babyen at finde brystvorten og amme. Det skyldes hormonelle ændringer. Desuden kan de blive stive, hvis man fryser. Så alle tingene er helt rigtige og helt normale. 

Vi håber, I fik svar på spørgsmålet. I er altid velkomne til at skrive igen eller ringe på 70202281 på hverdage mellem 15 og 19. 

Mvh Sexlinien, Xx130 

 
Gå tilbage til brevkasse