Hvorfor er det mere normalt at piger rører ved hinanden, end drenge?

Af Pige på 15 år

Ved ikke om i kan svare på det her. Jeg snakker en del sex med mine venner, håber ikke det gør noget, vi synes bare det er spændene. Jeg har lagt mærke til en forskel. Alle drenge siger det ville være klamt at røre ved en anden drengs ting. Men der er ingen piger der synes det ville være klamt og røre en anden piges skede. Selv har jeg det enlig også sådan. Jeg kan ikke forstille mig det klamt,nærmest naturligt eller hygligt at røre en anden piges skede eller måske ligefrem anus hvis det var. Hvordan kan det være der er den forskel på drenge og piger?


Svar
Hejsa, og tak for et spændende spørgsmål! Fedt at I snakker åbent om sex i jeres vennegruppe, og undersøger hvilke normer og forskelle der eksisterer. Mit bud ville være, at der ikke nødvendigvis er forskel drenge og piger inderst inde - nogle/mange drenge er nysgerrige på at prøve at røre ved andre drenges kønsdele, ligesom nogle/mange piger er nysgerrige på at røre ved andre pigers kønsdele. Men forskellen kan måske stamme fra, at det i vores samfundsnormer, kan være meget mere stigmatiserende, skamfuldt eller bare "stort" at indrømme det, hvis man er dreng - også bare indrømme det overfor sig selv. Derimod virker det til at piger i højere grad har mulighed for at eksperimentere med deres seksualitet, og at det oftere ses som noget hot, hvis man har givet finger til sin veninde. Det betyder heller ikke nødvendigvis at man er lesbisk. Med drenge, så bliver seksualitet ofte set som mere firkantet, at man enten er 100% hetero eller 100% homo, og det at man eksperimenterer med en anden dreng, kan blive tillagt meget mere betydning for ens identitet, både af andre, og måske også en selv.
Er det nogle normer og tendenser I føler at I kan genkende i jeres vennekredse? Der kan være mange svar på jeres spørgsmål, og det kan være meget forskelligt fra person til person, hvordan de her ting bliver oplevet. Så måske er det også en idé at prøve at snakke videre om det i vennegruppen, og undersøge hvorfor I hver især tror at der er en forskel - og hvad man kan gøre, for at prøve at ændre det!

Håber at I kan bruge svaret til at fortsætte samtalen.
Bedste hilsner,
PrivatSnak
XX114
Gå tilbage til brevkasse